Video: Kia EV3 teaser

Plně elektrický koncept EV3 odhalila společnost Kia v roce 2023. Jihokorejská automobilka se drží svého plánu a připravuje se na představení elektrického crossoveru/SUV s názvem EV3, zatímco i další připravované modely jsou na cestě.

Vydáno 13.05.2024

Ve formě konceptu se Kia EV3 představila už loni v listopadu na autosalonu v Los Angeles a nyní je téměř připravena na svůj oficiální debut, který proběhne už 23 května. Automobilka zatím zveřejnila krátké video, na kterém můžeme vidět, že hranatý styl se vzpřímenou přední a zadní částí se svéráznými světly, jak jsme mohli vidět minulý rok, se zase tak moc nezměnil. Kia pravděpodobně trochu upraví nárazníky a nabídne jiná kola, ale podstata designu konceptu zůstane zachována.

Automobilka zatím neprozradila mnoho detailů, ale EV3 by mělo mít dlouhý dojezd a prostorný interiér. Právě interirér konceptu EV3 je navržen tak, aby byl praktický a zároveň stylový, s řadou nových technologií, jako je velký dotykový informační systém a digitální panel nástrojů.

Přestože model zdědí platformu E-GMP od větších EV6 a EV9, je nepravděpodobné, že by novinka měla 800voltovou architekturu. S největší pravděpodobností bude používat 400voltové nastavení, podobně jako EV5.

Očekává se, že Kia EV3 bude uvedena na trh někdy v roce 2024 nebo 2025. Podle teaseru společnosti by nám mělo být už 23. května 2024 odhaleno více informací.

 

Zdroj: Kia, motor1.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem