Video: Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo koncept

Genesis odhalilo digitální koncept vozu na světovém šampionátu Gran Turismo v Barceloně.

Vydáno 05.12.2023
1
/
4

Od roku 2018 se koná celosvětový šampionát v motoristickém esportu, kterého se účastní hráči hry Gran Turismo. V rámci finále letošního ročníku, které se konalo 1. - 3. prosince v Barceloně, byl představen koncepční model Genesis, který získal název X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo.

Vůz má nízkou a širokou karoserii s elegantní siluetou. Pod kapotou najdeme benzínový motor V6, přičemž jde o stejnou pohonnou jednotku Lambda II V6, kterou najdeme v některých modelech značky Hyundai nebo Kia, avšak tato verze přichází s mnohem vyšším výkonem. Vpředu uložený motor V6 doplňuje elektromotor a společně poskytují celkový výkon 1071 koní. Konstruktéři dosáhli díky tvaru karoserie a využití aerodynamických prvků na koeficient odporu vzduchu 0,34.

Oranžový odstín laku karoserie nese název Magma Color a je inspirován výrazným korejským étosem značky Genesis. Představuje korejské sopky, národní temperament a vášeň. Vůz bude k dispozici pro závody ve videohře Gran Turismo 7 už od ledna roku 2024.

 

Zdroj: genesis.com/, autoexpress.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem