Video: Fiat Topolino hlásí návrat!

Původní Fiat Topolino se vyráběl už v roce 1936 jako malý a levný městský vůz. Teď se italská automobilka k názvu vrací, avšak novodobé Topolino původní model příliš nepřipomíná.

Vydáno 07.07.2023

Fiat na svém YouTube zveřejnil krátké video, které láká zájemce na malý elektromobil. Nové Topolino, které vychází z Citroënu Ami, měří na délku pouze 2,53 metru a k dispozici bude ve dvou variantách. Dostupná bude uzavřená verze do města a otevřené Topolino Dolcevita, které má plátěnou střechu a lana místo dveří.

Ať už dáte přednost kterékoli verzi, obě jsou vybaveny akumulátorem s kapacitou 5,4 kWh, který lze z 0 na 100 % nabít za čtyři hodiny. Dojezd na plné nabití je 75 kilometrů a maximální rychlost vozu je omezena na 45 km/h.

Jedinou možnou barvou karoserie je zelený odstín Verde Vita. Ve výbavě nemusí chybět USB ventilátor, bluetooth reproduktor, ale ani termoláhev, která udrží teplotu vašeho nápoje nebo dva potahy sedadel, které můžete využít i jako ručníky na pláž. Za příplatek je možné vůz vybavit sprchou pro opláchnutí se po celém dni na pláži.

Cena za nový vůz, který lze řídit už od 16 let, je 9 890 euro, tedy v přepočtu zhruba 234 000 Kč.

 
 
 
Zdroj: Fiat, YoutTube, motor1

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem