Video: BAC láká na nový jednomístný supercar

Briggs Automotive Company zveřejnil krátkou upoutávku na nový, vysoce výkonný model, který bude mít světovou premiéru už 17. srpna.

Vydáno 10.08.2023

Britský výrobce automobilů se dostal do širšího povědomí veřejnosti v roce 2011, kdy představil svůj jednomístný sportovní vůz s otevřenou střechou, který získal název Mono. Potom následoval příchod sportovnější verze Mono R a teď se v rámci pořádaného Monterey Car Week 2023 v Kalifornii dočkáme odhalení nového modelu.

Automobilka udává, že se jí podařilo vytvořit jednomístný supersport pro silniční provoz, který přidá nový rozměr současné nabídce společnosti, avšak přitom si zachovává základní filosofii a hodnoty značky. BAC přímo říká, že „nový vůz je zkonstruován tak, aby poskytoval kontrastní zážitek za volantem oproti jeho sourozenci Mono R."

Společnost exportuje Mono do 48 zemí po celém světě, naposledy rozšířila svou maloobchodní síť o Japonsko, Tchaj-wan, Singapur či Německo.

Automobilka zatím informace k novému modelu neposkytla, ale můžeme předpokládat, že se v rámci úspory hmotnosti obejde bez čelního skla a střechy. BAC tvrdí, že si stále zachová „legendární jiskřivý výkon, sílu a výbornou ovladatelnost“.

Zdroj: bac-mono.com/

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem