Výroba nového Fordu Explorer byla odložena

Výroba modelu měla být zahájena letos v létě, avšak podle slov automobilky máme počítat zhruba s půlročním zpožděním. Co je důvodem?

Vydáno 14.08.2023
1
/
6

Ford Explorer je na trhu od roku 1990, přičemž šestá generace přišla do Evropy v roce 2019. Dostupná byla pouze jako plug-in hybrid a kombinovala zážehový vidlicový šestiválec 3.0 EcoBoost s elektromotorem. Teď ovšem netrpělivě vyhlížíme příchod nové generace, která přijede jako elektromobil, jenž bude stát díky spolupráci s koncernem Volkswagen na platformě MEB.

Elektrický Ford Explorer byl oficiálně představen letos v březnu a podle původního plánu měla výrobní linka v Kolíně nad Rýnem zahájit produkci modelu tohle léto. První vozy se tedy měly k zákazníkům dostat už začátkem roku 2024, ovšem poslední zprávy hovoří o zhruba půlročním zpoždění. Jako důvod jsou uvedeny nové evropské technické normy pro elektromobily.

Pro britský magazín Autocar zastoupení společnosti Ford uvedlo: Ford přijímá přicházející technickou normu pro elektrická vozidla (Nařízení OSN 100.3), protože je v souladu s naší interní filozofií dodávat bezpečná a vysoce kvalitní vozidla zákazníkům po celém světě. To znamená, že nový Explorer bude nyní dodáván zákazníkům v létě 2024."

 

 

Zdroj (včetně fotografií): autocar.co.uk, autoexpress.co.uk/

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem