Video: Toyota představila nový Land Cruiser 2024

Japonský off-road je na trhu už od roku 1951, což z něj dělá nejdéle prodávaný model automobilky. Teď přijíždí nová verze, jejíž vizí je návrat ke kořenům.

Vydáno 03.08.2023

Jestli lze Land Cruiser charakterizovat třemi slovy, pak je to praktičnost, odolnost a spolehlivost.

Nový Land Cruiser, který je postavený na globální platformě TNGA-F, je navržen, zkonstruován a testován tak, aby nezklamal ani v nejdrsnějších podmínkách. Podvozek nového modelu je o 50 % tužší než u odcházejícího vozu. Robustní silueta nebrání snadnému manévrování a pohodlné jízdě. Novinkou je elektrický posilovač řízení, který má potlačit nárazy kol přenášených do volantu během jízdy v náročném terénu.

Rozměry vozu, který uveze až 7 cestujících, jsou 4920 mm na délku, 1980 mm na šířku a 1870 mm na výšku. Rozvor náprav má 2850 mm.

Konkurent Land Roveru Defender a Jeepu Wrangler chce oslovit širší spektrum zákazníků hlavně vysokou kvalitou a příznivou cenou. Země západní Evropy, jak výrobce udává, se pod kapotou dočkají přeplňovaného vznětového motoru o objemu 2,8 litru, který zajistí maximální výkon 150 kW (204 koní). Motor bude spolupracovat s 8stupňovou automatickou převodovkou Direct Shift. Vůz, který má pohon 4x4, uveze přívěs o hmotnosti až 3500 kg.

Tato ikona patří do naší nabídky,“ řekl na adresu nového modelu Dave Christ, viceprezident skupiny Toyota a generální manažer. „Pro rok 2024 se Land Cruiser vrací ke svému původu. Land Crusier je známý svým designem, legendárními schopnostmi a odolností, díky kterým vezme ještě více zákazníků na cestu za novým dobrodružství po celém světě, jako to dělal po generace.“

Více informací, výbavy a ceny automobilka zveřejní už tento podzim.

Zdroj: pressroom.toyota.com/, autocar.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem