Tesla Cybertruck se konečně dostává do výroby

Automobilka Tesla zveřejnila fotografii prvního produkčního Cybertrucku

Vydáno 17.07.2023

Na twitterovém účtu americké automobilky byl zveřejněn snímek, na kterém je zachycen první produkční Cybetruck, který je obklopen továrními dělníky. Snímek později přesdílel i Elon Musk, generální ředitel automobilky. Jde o fotografii pořízenou v Gigafactory Texas, jedné ze šesti Muskových továren.

Extravagantní model byl představen už v roce 2019 a zahájení jeho výroby bylo plánováno na rok 2021. Celý výrobní proces se ovšem potýkal s několika problémy. K těm se několikrát vyjadřoval i samotný Musk: „Cybertruck je složitý na výrobu, protože má radikálně jiný design. Není tedy možné použít konvenční výrobní metody. Museli jsme vyvinout úplně novou techniku výroby," uvedl. Jak se zdá, o dva roky později je konečně vše připraveno na to, aby mohly být zahájeny dodávky zákazníkům. Předobjednaných vozů má být přitom celkem až 1,7 milionu.

Tesla Cybertruck

Elektromobil láká na pevnou karoserii, která poskytne posádce maximální bezpečí. Karoserie je vybavena nezničitelným vnějším pláštěm z ultrapevné nerezové oceli 30X válcované za studena a okny z tvrzeného skla.

Vůz zvládne uvézt náklad o hmotnosti 1 500 kg a utáhne přívěs o hmotnosti až 6 350 kg. Z 0 na 100 km/h to vytáhne za 2,9 vteřiny a na jedno nabití ujede až 800 kilometrů. Obdivuhodné jsou také jízdní vlastnosti elektromobilu mimo zpevněné cesty, kdy přední nájezdový úhel dosahuje 35° a zadní 28°. V terénu pak oceníte i světlou výšku 40 cm.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem