Tesla Cybertruck. Fail s nerozbitným sklem Elona Muska nezastaví

Nové auto od Elona Muska, s názvem Tesla Cybertruck, překvapuje nejen svým futuristickým vzhledem, ale i cenou, výkonem a svou odolností. I když s odolností to nebylo jen tak. Co všechno Cybertruck nabízí a jak Elon Musk vyřešil nepovedené představení automobilu, kdy se Cybertrucku rozbilo nerozbitné sklo?

Vydáno 25.11.2019
1
/
6

Elon Musk se svojí značkou Tesla vyvíjí mimo jiné především elektrické automobily. Nedávno představil i nový pick-up. Hranaté auto s nevšedním vzhledem mělo ale udivit i svojí odolností. Publikum nejdřív bylo unešené, když do dveří Cybertrucku mlátili palicí a na autu nebyl vidět ani škrábanec. Největší překvapení ale přišlo ve chvíli, kdy ukazovali jak se okýnka auta nerozbijí ani při střetu s kovovou koulí, ale světe div se, okno se rozbilo. „Mohlo jít o náhodu,“ pomysleli si určitě mnozí diváci. Tak tam tu kouli hodili znovu a světe div se, ono se to rozbilo i na podruhé. Byl to opravdu fail nebo jde jen o promyšlený marketingový tah? To můžete posoudit sami na videu níže.

Ať už to bylo jakkoli, Elon Musk na svém Twitterovém účtu nakonec ukázal, že jejich sklo ten náraz nakonec vydří.

 

Na Twitteru Elon Musk také ukázal, že Cybertruck je dokonce schopný přetlačit Ford Raptor.

Nevýkonnější verze Cybertrucku má mít z nuly na sto za 2,9 sekundy s maximální rychlostí 210 Km/h. Dojezd na jedno nabití až 800 kilometrů.

Cybertruck se svou cenou začíná na 39 900 dolarech, což je v přepočtu necelý milion korun. Nejdražší a nejvýkonnější verze stojí 69 900 dolarů, tedy zhruba 1 600 000 Kč. Cenu určuje především počet elektromotorů. Auto se dá pořídit s jedním, dvěma nebo třemi elektromotory. Do budoucna by mělo být možné přimontovat si na Cybertruck solární panely. Musk na Twitteru ohlásil už 200 tisíc rezervací. Objednat si ho můžete i vy na stránkách Tesly.

Líbí se vám vzhled Tesly Cybertruck?

Zanech komentář níže nebo na našem Facebooku

zdroje: tesla, ytb, Twitter

Související články

Tesla Cybertruck novým policejním autem
Elon Musk se opět pochlubil na Twitteru prodejností Tesly Cybertruck, která překonala už 200 000 objednávek. Dokonce přišla i jedna objednávka od...
Vydáno 28.11.2019
8 výkonných aut , s kterými vás zima nezastaví
a ještě to bude sranda, o tom žádná
Vydáno 16.11.2019
Škoda představila Octavii čtvrté generace
V roce 2019 na Martina na bílém koni asi nikdo nečekal, za to se čekalo na představení nového auta, kterým je Škoda Octavia čtvrté generace....
Vydáno 11.11.2019

Diskuse

jin 28.11.2019 16:10
Nejsem odborník, ale to auto je snad žert nebo příprava pro post katastrofickou budoucnost. Plechy Cybertrucku jsou z nerezové oceli válcované za studena podle třídy AISI 30X , 3 mm silné a odolají průstřelu 9mm kulky. Bude to podobný plech jako u kosmické lodi Starship , tak ta je vyrobená AISI 301 (DIN X10CrNi 18-8) .Auto má samonosnou karoserii, ale přesto je o 650 kg těžší než běžný USA truck. Rovné linie karoserie jsou proto, že plech je 30x tvrdší než běžný automobilový (0.6 - 1 mm) a není možné jej tvarovat běžnými stroji a nástroji. Musk plánuje dát na střechu sluneční panely, prý po 8mi hodinovém dobíjení auto ujede 15 km. ? Nemám to spočítané , ale dost o tom pochybuji. Zajímalo by mne například: 1. Jak to bude s crash testy ,jsou tam destrukční zóny co pohlcují energii nárazu nebo bude řešena bezpečnost posádky nějakým novým inovativním způsobem ? 2. Servis karoserie bude prakticky nemožný. Nerezová ocel je náchylná na poškrábání, pokud tam někdo udělá důlek bude to prakticky neopravitelné. 3. Jako u každého elektromobilu slabinou je baterie a čas dobíjení ? Inženýři v Tesle mají s Muskem určitě těžký život a o akcionářích ani nemluvím.
Test
Zobrazena strana 1 z 1 celkem