Z dětského snu realitou: Tamiya Wild One MAX

Dálkově ovládaný vůz Tamiya Wild One byl představen už v roce 1985. Teď přijíždí tahle terénní bugina jako opravdový funkční model.

Vydáno 10.07.2023
1
/
8

Celý projekt má na svědomí britská společnost Little Car Company, která se v minulosti pustila třeba do výroby zmenšených replik Ferrari 250 TR a Bugatti Type 35 na elektřinu. No a zatímco dřívější produkty společnosti byly zmenšeniny, Tamiya WIld One naopak narostla.

Bugina Wild One MAX byla nějakou dobu ve vývoji, který trval déle, než se čekalo, a to především kvůli problémům v dodavatelském řetězci. Teď je podle všeho nový terénní model hotový, je plně funkční a uveze dva dospělé cestující. Jde o věrnou kopii své předlohy, i když s určitými ústupky pro použitelnost v reálném světě.

Wild One MAX váží 500 kg, na délku měří 3,6 metru a na šířku 1,8 metru. V terénu oceníte světlou výšku 270 mm, nájezdový úhel 34,1° a úhel odjezdu 50,8°. Jde tedy o slušný off-road, který by mohl konkurovat Land Roveru Defenderu nebo Jeepu Wrangler. Všechna kola jsou nezávisle zavěšená lichoběžníkovými rameny, o odpružení se starají pružiny značky Eibach, tlumení mají na starost nastavitelné tlumiče značky Bilstein. Standardem jsou pevné skořepinové sedačky Cobra se čtyřbodovými pásy, 5palcová centrální obrazovka, couvací kamera a velký arch s retro samolepkami – stejně jako to nabízí originál na dálkové ovládání. K dispozici jsou 14palcová kola, která mají vpředu silniční pneumatiky, avšak vzadu jsou pneumatiky Maxxis Bighor do těžkého terénu.

Vůz je vybaven bateriovým systémem, který tvoří osm samostatně vyměnitelných sad, s celkovou kapacitou 14,4 kWh. Ty ve spolupráci s motorem zajišťují dojezd zhruba 193 kilometrů, maximální rychlost je 100 km/h a maximální výkon 27 kW (37 koní). Zájemce si může vybrat mezi pravostranným a levostranným řízením.

Vůz je možné objednat v přepočtu zhruba za 973 000 Kč a dodávky se uskuteční v příštím roce. K oficiálnímu představení dojde na Goodwood Festival of Speed, který se koná už tenhle víkend.

  

 

Zdroj (včetně fotografií): thelittlecar.co, caranddriver.com, autocar.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem