Subaru potvrdilo Forester Hybrid. Přijede v roce 2026

Během odhalení Foresteru 2025 na autosalonu v LA Subaru oznámilo, že rok po uvedení na trh se k modelové řadě Forester připojí i hybrid.

Vydáno 28.11.2023

V rámci Los Angeles Auto Show byla představena šestá generace modelu Subaru Forester pro rok 2025, která přijede v novém designu, jehož součástí budou přepracované přední i zadní světlomety nebo mřížka chladiče. V USA bude vůz poháněn 2,5litrovým čtyřválcem, zatímco v Evropě se dočkáme 2,0litrové pohonné jednotky. Důležitý je také příchod hybridní verze modelu.

Zcela nový Forester se začne prodávat se spalovacími motory a hybridní Forester nové generace ho bude následovat příští rok," řekl Atsushi Osaki, generální ředitel Subaru, během představení vozu. „Je to vůbec první Subaru Forester Hybrid a jde o další krok v našem novém plánu elektrifikace, přičemž ostatní elektrifikované modely budou rychle následovat."

Subaru v Evropě nabízelo Forester předchozí generace s hybridním pohonem e-Boxer, takže to nebude první elektrifikovaná verze oblíbeného modelu. Společnost na tiskové konferenci neposkytla žádné další podrobnosti o pohonné jednotce, avšak mluví se o tom, že využívána bude technika od Toyoty.

 

Zdroj: Subaru, drivencarguide.co.nz, auto.economictimes.indiatimes.com/

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem