Škoda představila Octavii čtvrté generace

V roce 2019 na Martina na bílém koni asi nikdo nečekal, za to se čekalo na představení nového auta, kterým je Škoda Octavia čtvrté generace. Automobilka představila vůz 11. listopadu ve večerních hodinách. Co všechno nová generace přinese?

Vydáno 11.11.2019
1
/
5

Pro šéfa designového oddělení, Olivera Stefani, je velice důležité, aby si Škoda Octavia uchovala svoji identitu. V automobilce chtějí, aby byla nová Škoda Octavia rozeznatelná na silnici na první pohled a to i z větší vzdálenosti. Nelze tak očekávat od vlajkové lodi této „české“ společnosti nějaké výrazné změny v exteriéru. Koneckonců, proč měnit něco, co funguje?

Několik novinek přináší interiér, a to především palubní deska. Na té je volant s dvouramenným designem a hned dva digitální displaye umístěné trochu jinak, než tomu bylo u starších modelů, aby k nim měl lepší přístup jak řidič, tak spolujezdec. Ve Škodě to považují za jakousi displayovou demokracii. Přední sklo nám také nabídne průhledný head-up display. Ve vnitřku vozidla by mělo být více prostoru, než je tomu u modelů SUV jako je například auta Škoda Kamiq, které automobilka uvedla spolu se Škodou Scala v letošním roce. Zavazadlový prostor nabídne objem 600L.

Nová Škoda Octavia bude postavená na aktualizované platformě VW Group. Nabízená bude s tříválcovým benzínovým motorem o objemu 1,0 litru a výkonem 114 koní nebo čtyřválcem 1,5 litru s výkonem až 148 koní a možností vypnutí válce na vyžádání. Nabídne i tři dieselové motory 1,6 až 2,0 litrů s výkonem od 114 do 187 koní. K dostání by ale měla být i Škoda Octavia vRS s dvoulitrovým, čtyřválcovým benzínovým motorem anebo Octavia s Hybridním motorem s dojezdem 65 km.

Zvýšili se i bezpečnostní prvky. Octavia nabídne asistenta při vyhýbání se ostatním vozidlům mírným zásahem do řízení, brzdový a odbočovací asistent a asistent pro rozeznávání značek a jízdních pruhů. Nová Octavie vám také upozorní na zezadu jedoucí auta a cyklisty při vystupování.

Škodovka se, jak sama říká, snaží držet hesla simply clever. Chce řidiči zpříjemnit cestu, aby se ve voze cítil dobře a mohl být sám sebou, zároveň se snaží jít s dobou a nabídnout řidiči nejnovější služby. Přesné datum vydání nové Škody Octavia není známo, ke koupi by měla být v roce 2020.

Co si myslíte o nové Škodě Octavia?

Zdroj: autxpr, ytb

Související články

Nový Rapid Spaceback
První hatchback značky ŠKODA v oblíbeném segmentu kompaktních vozů
Vydáno 10.09.2013

Diskuse

honzafuri11 13.11.2019 15:49
Pěkný!!
Zobrazena strana 1 z 1 celkem