Ruční lakování tohoto Revuelta trvalo Lamborghini 435 hodin

Italská automobilka Lamborghini letos slaví 60. výročí svého vzniku a v rámci oslav vznikl speciální model Revuelto Opera Unica.

Vydáno 07.12.2023
1
/
4

Prodej modelu Lamborghini Revuleto byl zahájen letos. Jde o první hybridní vůz automobilky, který pohání tři elektromotory ve spolupráci s 6,5litrovým motorem V12. Tento hypercar nabízí kombinovaný výkon 1001 koní, zrychlit dokáže z 0 na 100 km/h za 2,5 sekundy a maximální rychlost je větší než 350 km/h. Jde o extrémně agilní a efektivní vůz na silnici i na závodní dráze.

V rámci oslav 60 let od vzniku společnosti Automobili Lamborghini se představila speciální verze modelu Revuleto, která získala název Revuelto Opera Unica. Odhalena byla ve středu na Art Basel Miami Beach 2023 a musíme uznat, že jde vysloveně o umělecké dílo. „Chtěli jsme vytvořit něco čistě uměleckého pomocí štětců a neotřelé kombinace barev, jako by Revuelto bylo plátno,“ řekl Mitja Borkert, ředitel designu Lamborghini. „S dynamickým ručně malovaným exteriérem skutečně zdůrazňujeme aerodynamiku a rychlost vozu," dodal.

Složitý exteriér údajně vyžadoval 435 hodin ruční práce a interiér přidal dalších 220 hodin. Hlavní roli hrají odstíny fialové a černé – Viola Pasifae a Nero Helene, které doplňují červené, modré a další barevné odstíny. Uvnitř najdeme dvoubarevný kožený interiér s fialovými a černými odstíny Viola Acutus a Nero Ade. Na obložení stropu, vložkách dveří a opěrkách hlavy jsou vyšita loga 60. výročí.

Vůz po výstavě Art Basel zamíří k novému majiteli, kterým za něj zaplatil částku vyšší než 1 milion dolarů.

 

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem