Renault Espace 2023

Francouzská automobilka nabídla další upoutávku na nový model Espace, jehož příchod můžeme očekávat na jaře letošního roku.

Vydáno 15.02.2023
1
/
2

Šestá generace modelu Escape, který je na trhu od roku 1984, bude jistě zanedlouho oficiálně představena, zatím ale automobilka nabídla pár upoutávek v podobě těchto fotografií. Vypadá to, že novinka bude spadat do segmentu SUV, namísto minivanů, jak jsme byli v minulosti zvyklí.

Zájemce může vybírat mezi pětimístnou nebo sedmimístnou verzí. Délka modelu je 4,72 m, což z něj dělá zhruba o 20 cm delší vůz než Renault Austral. V porovnání s předchozí generací se sice zkrátil o 14 cm, ale automobilka udává, že prostorná kabina bude širší. Chvíli se spekulovalo o tom, že novinka ponese jméno Grand Austral, protože spolu tyto dva modely budou sdílet platformu CMF-CD a designový jazyk. Silueta vozu působí štíhle a elegantně, patrné jsou podobné rysy s Australem. Rozdílná je zadní část, delší převis a vzpřímenější zadní sklo.

Minulý teaser naznačil plně hybridní pohonné ústrojí, ale oficiálně nebylo nic potvrzeno. Čím více se budeme blížit jarní premiéře, tím více informací nám Renault o své novince poskytne. Francouzská média uvádí, že nový Espace by mohl být oficiálně představen již v březnu.

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem