Renault 5 má premiéru za 3 měsíce. Automobilka láká zajímavými detaily

Renault 5, který byl na trhu už mezi lety 1972 - 1996, se nyní vrací v elektrické verzi.

Vydáno 30.11.2023
1
/
5

Francouzská automobilka představí nový Renault 5 už 26. února na autosalonu v Ženevě. Jeho finální podobu zatím neznáme, protože nás výrobce láká pouze fotografiemi malých detailů.

Luca de Meo, CEO společnosti Renault Group, na adresu nového modelu uvedl: „Renault 5 je auto, které chce každý. Je to legenda, která inspirovala všechny generace a všichni se na něj těší. Vůz bude odhalen v únoru v Ženevě. Už jsem ho testoval a nemůžu se dočkat, až otevřu předobjednávky."

Městský elektromobil Renault 5 měří 3,92 m na délku a vybaven bude baterií o kapacitě 52 kWh, která zajistí dojezd na plné nabití až 400 km. O něco později nabídku rozšíří také baterie o kapacitě 40 kWh. Novinka bude jezdit na platformě AmpR Small (dříve CMF-B-EV), která má být také základem Renaultu 4 pro rok 2026.

Přední světlomety sériového modelu jsou mírně kulatější, podběhy kol rozšiřují celkový dojem siluety vozu a vpředu zmizel přívod vzduchu, který nahradil světelný indikátor nabití, jenž při 100% nabití zobrazuje číslo 5.

Cena nového elektrického supermini by měla být zhruba 600 000 Kč.

 

Zdroj: Renault. Autocar.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem