Red Bull RB17: dvoumístný hypercar určený na trať

Red Bull RB17, hypercar, který je inspirovaný vozy F1

Vydáno 05.02.2024

O novince informovala na svých stránkách společnost Red Bull Advanced Technologies, která spadá pod Red Bull Racing Group, přičemž se nechala slyšet, že jde o její první projekt hypercaru, který je navržený, ​​vyvinutý a vyrobený výhradně jejich vlastními silami.

RB17 je dvoumístný hypercar vytvořený pro maximální požitek z jízdy na trati. Vůz pohání hybridní motor V8 s výkonem větším než 1100 koní. Zážehový motor bude spolupracovat s elektromotorem o výkonu 200 koní, který pomůže zvýšit výkon. Motor se také vytočí na neuvěřitelných 15 000 ot./min. Vyrobeno bude pouze 50 exemplářů a výroba má být zahájena v roce 2025.

Všech 50 šťastlivců, kteří budou hypercar vlastnit, získá komplexní balíček, který bude šitý na míru jejich potřebám, a to včetně servisu a údržby vozu. Majitelé také navážou spolupráci s týmem Red Bull Racing, kdy získají přístup k programu vývoje vozidel, používání týmových simulátorů, zapojení do vývojového programu RB17 a navíc školení a trénink jízdy na trati.

Poprvé jsme o RB17 mohli slyšet už v červenci roku 2022. Za jeho výrobou stojí uznávaný automobilový inženýr Adrian Newey, který se podepsal například také pod Aston Martin Valkyrie nebo Ferrari 499P Modificata. RB17 je ovšem model určený výhradně na dráhu, což Neweymu umožňuje soustředit se čistě na aerodynamiku a nemusí se držet předpisů pro silniční vozy.

Všechny technické podrobnosti pro RB17 budou teprve zveřejněny. Ceny budou začínat na 5 milionech GBP.

 

 

Zdroj: redbulladvancedtechnologies.com/

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem