Příští rok dorazí nový Volkswagen Crafter

Modernizací prošla největší dodávka německé automobilky Volkswagen. Nový Crafter půjde do předprodeje už v dubnu.

Vydáno 06.11.2023

Rival modelu Ford Transit patří mezi nejprodávanější zástupce užitkových vozů.Teď německá automobilka láká na nový Volkswagen Crafter pro rok 2024, který přináší řadu změn. Hlavní novinkou je přepracované multimediální zařízení, které známe z modelu ID.Buzz.

V interiéru je nová 10,3palcová centrální obrazovka s modernizovanou grafikou. Lze ji za příplatek nahradit větší 12,9palcovou obrazovkou. Novinkou je digitální kokpit, který lze personalizovat. Ten mimo jiné zobrazuje jízdní informace jako rychlost a dojezd. Modernizací prošlo rozložení ovladačů na středové konzoli spolu s novým USB-C rozhraním.

VW Crafter

Vylepšením prošly také bezpečnostní systémy. Standardní výbava zahrnuje asistenta pro udržení vozidla v jízdním pruhu, systém rozpoznávání dopravních značek nebo u vozidel s hmotností vyšší než 3,5 tuny nechybí třeba detekce mrtvého úhlu

Beze změny zůstává nabídka verzí modelu. Zvolit lze skříňový vůz, valník nebo podvozek, které jsou dostupné v různých délkách rozvoru nebo s jednoduchou či dvojitou kabinou. Také nechybí tři váhové kategorie, přičemž vůz dosáhne celkové hmotností až 5500 kg. Celková délka vozu se protáhne klidne až na 7,4 metru.

Pod kapotou najdeme přeplňované čtyřválcové vznětové motory o výkonu 102 kW (138 koní), 118 kW (161 koní) nebo 128 kW (174 koní). Motor spolupracuje se šestistupňovou manuální nebo osmistupňovou automatickou převodovlou. Volit můžete mezi pohonem předních, zadních nebo všech kol.

Volkswagen uvedl, že předobjednávky na nový Volkswagen Crafter budou otevřeny už v dubnu 2024

 

Zdroj: Volkswagen, Autoexpress.co.uk 

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem