Porsche 911 Carrera T 2023: žádná zadní sedadla a 7 rychlostí

Porsche 911 Carrera T 2023 naplňuje základní model výkonnými díly pro zákazníky, kteří chtějí něco příjemného na řízení, ale nepotřebují nejrychlejší stroj v řadě. Dodávky začínají na jaře 2023 za počáteční cenu 2 951 000 Kč po cílovém poplatku 36 000 Kč.

Vydáno 19.10.2022
1
/
4

Označení T znamená cestovní a Porsche řadí tento model mezi standardní 911 Carrera a výkonnější Carreru S. Veškerý výkon pochází z plnohodnotného 3,0litrového plochého šestiválce s dvojitým přeplňováním, který poskytuje výkon o 379 koní a 449 Nm točivého momentu. Standardní převodovka Carrery T je sedmistupňová manuální převodovka, kterou zákazníci nemohou dostat na základní 911 Carrera. Jako bezplatnou možnost mohou kupující zvolit osmistupňovou dvouspojkovou převodovku PDK. Navíc tento model dostává mechanický samosvorný diferenciál s Porsche Torque Vectoring, který je standardní u Carrera S, ale není k dispozici pro základní vozidlo.

Díky sedmistupňové manuální převodovce dosáhne tento model rychlosti 96 km/h za 4,3 sekundy. PDK zkracuje čas zrychlení na 3,8 sekundy. Bez ohledu na převodovku vůz dosahuje maximální rychlosti 291 km/h. Pro úsporu hmotnosti Porsche instaluje méně zvukové izolace, tenčí sklo a menší baterii. Tento model je také standardně dodáván s výřezem zadních sedadel. Zákazník může bezplatně určit společnost, která židle vrátí.

Se sedmistupňovým manuálem a celkovým snížením hmotnosti váží Carrera T o 45,36 kilogramu méně než základní 911 Carrera. Uvnitř je tento model dodáván s volantem GT Sport a sedadly Sport Plus nastavitelnými ve čtyřech směrech. Kabinu zdobí tmavě šedá, matná černá a vysoce lesklé černé akcenty. Volitelný paket Carrera T Interior Package umožňuje zákazníkům vybrat si bezpečnostní pásy, pruhy sedadel, prošívání, logo 911 na hlavových opěrkách a podlahové rohože akcenty v odstínu Slate Grey nebo Lizard Green. Pokud někdo zaškrtne toto políčko, je možné přidat kožené čalounění dveří, středové konzoly a palubní desky. Samostatně jsou jako upgrady k dispozici celoplochá sedadla a 18směrná adaptivní sportovní sedadla Plus.

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem