Pininfarina odhaluje SUV koncept Pura Vision

Italská společnost, která se zaměřuje na design, pracovala na konceptu Pura Vision několik let. Veřejnou premiéru bude mít na Monterey Car Week, který se koná 17. až 20. srpna v Kalifornii.

Vydáno 02.08.2023
1
/
8

Koncept Pininfarina Pura Vision má podobu elektrického crossoveru/SUV se sportovně vyhlížejícím designem. Výrobci jej popisují jako elektrické luxusní užitkové vozidlo (e-LUV), které bude inspirací pro příští generaci čistě elektrických luxusních vozidel od Automobili Pininfarina.

Pura Vision je mnohem více než pouhý koncept jednoho připravovaného vozu. Pura Vision představuje moderní designovou filozofii inspirovanou bohatým dědictvím Pininfariny a zároveň jasnou vizi pro tvorbu nových luxusních automobilů,“ uvedl Paolo Dellach, generální ředitel společnosti.

Luca Borgogno, bývalý šéfdesignér Pininfariny, už v roce 2020 řekl, že jedním z vozů, který inspiroval jeho tým při práci na Pura Vision, je Cisitalia 202 z roku 1947. Pura Vision vyniká ladnými proporcemi, dlouhou kapotou a elegantní linií panormatické střechy. Při bočním pohledu má silný postoj díky proporcím kabiny a zadní části, krátkým převisům a 23palcovým litým kolům s matně černou barvou. Interiér je vzdušný a je údajně inspirován světem luxusních plachetnic s „plovoucími“ předními sedadly.

Možná se to podle fotografií tak nezdá, ale tento čtyřmístný model je poměrně velké auto. Jeho rozměry jsou 5215 mm na délku, 2147 mm na šířku a 1641 mm na výšku.

Podrobnosti o hnacím ústrojí zatím zůstávají pod pokličkou, víme jen, že Pura Vision je elektromobil.

 

 

Zdroj: pininfarina.it/, caranddriver.com, motor1.com/

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem