Nový Volkswagen Transporter a e-Transporter na prvních oficiálních snímcích

VW Transporter nové generace a jeho elektrická varianta budou oficiálně představeni na jaře 2024.

Vydáno 12.12.2023

Německá značka to oznámila prostřednictvím videa na YouTube, které nám také poskytuje úplně první pohled na její novou středně velkou panelovou dodávku. Kamufláž zakrývá mnoho detailů, ale můžeme vidět, že T7 Transporter bude mít na přídi velké logo automobilky, relativně malé LED světlomety a obrovské čelní sklo, které zajistí skvělou viditelnost.

Volkswagen potvrzuje širokou škálu pohonných jednotek, které budou k dispozici. Nabídka bude zahrnovat vznětový motor, který přijde na trh jako první, následovat bude naftová varianta s pohonem všech kol, plug-in hybrid a na vrcholu nabídky bude stát plně elektrický e-Transporter.

Nový Transporter bude nabízen jako panelová dodávka ve dvou různých délkách a výškách karoserie, kombi a podvozek. Očekává se, že nový VW Transporter bude sdílet platformu s nejnovějším Fordem Transit Custom. Aliance mezi Volkswagenem a Fordem začala už v roce 2019 a tohle partnerství již přineslo své ovoce. Například nový Ford Ranger pick-up sloužil jako základ pro druhou generaci Volkswagenu Amarok, zatímco VW Caddy a Ford Tourneo Connect jsou v podstatě totožné modely.

Další podrobnosti budou oznámeny už velmi brzy, protože předobjednávky na nový Volkswagen Transporter mají být v Německu otevřeny do konce roku.

 

Zdroj: Volkswagen, YouTube, autoexpress.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem