Nový elektrický Land Rover Defender nabídne dojezd až 480 kilometrů

Můžeme s jistotou prozradit, že Land Rover Defender bude během několika příštích let plně elektrický. Nejnovější verze oblíbeného pohonu 4x4 byla představena teprve v roce 2020, přesto je pravděpodobné, že se plně elektrické verze 90, 110 a 130 představí v roce 2025 jako součást obnovené řady Defender, přičemž vozy se k zákazníkům dostanou v roce 2026.

Vydáno 29.12.2022

Tento krok bude pravděpodobně znamenat přechod v technologii platformy ze současné D7 Premium Lightweight Architecture na pokročilou novou platformu MLA Flex od Land Roveru. MLA může podporovat plně elektrické pohonné jednotky i spalovací motory a již je základem nových modelů Range Rover a Range Rover Sport, přičemž plně elektrické verze těchto vozů budou k dispozici od roku 2024.

Uvnitř může dojít k určitým změnám v informačním a zábavním systému s o něco větší obrazovkou, ale design kabiny byl zákazníky tak dobře přijat, že se neočekává, že bude příliš pozměněn. Nárůst používání udržitelných materiálů je však pravděpodobný, protože Land Rover se snaží v této oblasti posílit své kredity.

Land Rover Defender 90, 110 a 130

 Inženýři firmy jsou optimističtí ohledně vyhlídky na to, že její ikonický 4x4 bude elektrický, a na výhody, které to přinese jejímu výkonu v terénu. Je možná lepší kontrola dodávky elektrické energie prostřednictvím softwarové správy spolu s pokročilým vektorováním točivého momentu. Obojí dále posílí seriózní schopnosti Defenderu v terénu, zatímco zcela plochá spodní část také zajistí větší světlou výšku.

Technické detaily sesterského vozu Defenderu EV - plně elektrického Range Roveru, který se má objevit v roce 2024, ještě nebyly zveřejněny, ale zasvěcení naznačují, že baterie o kapacitě přibližně 100 kWh se snadno vejde do platformy MLA a cílem bude minimálně 480 kilometrů čistě na elektrický pohon.

 

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem