Nový Peugeot e-3008 2024

Kompaktní crossover SUV se poprvé veřejnosti představil už v roce 2008. Teď francouzská automobilka odhaluje kompletně přepracovanou novou generaci oblíbeného modelu segmentu C.

Vydáno 10.09.2023
1
/
6

Třetí generace Peugeotu 3008 byla odhalena ještě před plánovaným debutem 12. září. Oblíbený model přijíždí v nové karoserii a je postaven na nové platformě STLA od mateřského koncernu Stellantis. Ta má přinést změnu v oblasti výkonu a funkčnosti ve srovnání se staršími platformami skupiny PSA, které v této době stále využívají ostatní elektromobily značky Peugeot.

Novinka, která přijíždí s novým označením e-3008, nabídne výběr ze tří pohonných jednotek, včetně dvoumotorové varianty s pohonem všech čtyř kol. Největší baterie údajně zajistí dojezd až 700 kilometrů.

Vůz, který karoserií zůstává crossoverem, avšak se splývavou zádí, má docela úzké světlomety, které tvarem připomínají trojici svítících lvích drápů. Sama automobilka popisuje e-3008 jako „fastback SUV“, avšak většina lidí by pravděpodobně řekla, že jde o kupé SUV.

Půjde o prvního zástupce značky, který získá nově aktualizovaný systém infotainmentu i-Cockpit. Ten tvoří 21palcový zakřivený panoramatický displej, který je veden od volantu až do středu palubní desky. Nechybí ani nový digitální přístrojový štít, ambientní LED osvětlení a přepracovaný volant, který ovládá několik funkcí v interiéru a nahrazuje tradiční tlačítka. Dvojici obrazovek doplňuje třetí s tzv. i-Toggles - konfigurovatelnými ovladači, které umožňují snadný a rychlý přístup k vybraným funkcím.

 

Zdroj: Peugeot, autocar.co.uk, carscoops.com/

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem