Nový Peugeot 208 přijíždí!

Malý hatchback 208 je nejprodávanějším zástupcem francouzské značky v Evropě. V roce 2019 byla na trh uvedena druhá generace tohoto oblíbeného modelu, takže letos, v polovině životního cyklu, nastal vhodný čas na jeho modernizaci.

Vydáno 08.07.2023
1
/
6

Nepřehlédnutelnou změnou je vzhled nových světlometů. Je zachován design pomyslných drápů, ale jsou směrovány ven, aby automobil působil širším dojmem. Mřížka chladiče získala nový design a je vyráběna s barevnými akcenty tak, aby ladila s karoserií. Když jsme u těch barev, tak z celkových sedmi barev karoserie jsou dvě zcela nové - šedý odstín Selenium a žlutý Agueda. Nový vzhled získaly také 16 a 17palcová litá kola.

V interiéru je novinkou 10palcový centrální dotykový displej. Ve vyšších výbavových stupních Allure a GT pak získává obrazovka lepší rozlišení a nejnovější informační a zábavní systém Peugeot i-Connect.

Podívejte se na naši nabídku vozů Peugeot 208

Pod kapotou najdeme u základní verze modelu 1,2litrový tříválec, který zajistí výkon 55 kW (75 koní), popřípadě výkonnější verze nabídne výkon 74 kW (100 koní). Novinkou jsou mild-hybridní motorizace, které nabídnou výkon 74 kW (100 koní) nebo 100 kW (136 koní). Motor spolupracuje s pětistupňovou a šestistupňovou manuální převodovku nebo se šestistupňovým dvouspojkovým automatem.

Nesmíme opomenout e-208, protože modernizace se týká nejen modelu se spalovacím motorem, ale také jeho elektrické varianty. Elektromobil je vybaven baterií o kapacitě 51 kWh a maximální výkon je 115 kW (156 koní), přičemž dojezd je udáván až 400 kilometrů. Už v minulosti vedení automobilky oznámilo, že jde o poslední generaci 208, která bude k dispozici se spalovacím motorem, protože následující generace nabídne výhradně elektrickou variantu.

Automobilka zatím nezveřejnila informace o cenách.

 

Zdroj: Peugeot, Autoexpress.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem