Nový Mercedes EQA 2023 facelift

Mercedes se v nadcházejících letech chystá drasticky změnit svou řadu elektromobilů, ale než tak učiní, EQA projde faceliftem, aby byl konkurenceschopný nové iX1 od BMW a Volvu XC40 Recharge.

Vydáno 10.01.2023
1
/
1

EQA je tu s námi od roku 2021, takže nový facelift malého elektrického SUV přichází poměrně brzy. Soudě podle těchto špionážních záběrů dostane aktualizovaný model skromné ​​vnější úpravy. Přední část faceliftované EQA bude mít nový styl předního nárazníku, pravděpodobně bude aerodynamicky efektivnější, a můžeme také vidět novou masku chladiče a podpis světlometů.

Na zádi je více kamufláže, což naznačuje, že zadní světla a spodní zadní nárazník projde přepracováním. Základem EQA je platforma MFA2, která také sedí pod podobně velkým SUV GLA s motorem s vnitřním spalováním. Mercedes masivně investuje do své nové platformy MMA, která bude v roce 2024 tvořit základ nového základního člena modelové řady EQ, takže neočekávejte velké aktualizace pohonného ústrojí EQA.

Aktuální EQA ve verzi 250+ může podle Mercedesu dosáhnout konkurenceschopných 500 kilometrů na jedno nabití. Verze 300 a 350 jsou dobré pro dojezd až 416 kilometrů, takže zde neočekáváme dramatické změny. Rychlost nabíjení pro EQA je maximálně 100 kW, což je trochu zklamáním ve srovnání s konkurenty, jako je Ford Mustang Mach-E a Volvo XC40 dual-motor Recharge, oba nabízejí nabíjení 150 kW. U přepracovaného EQA bychom očekávali určité zlepšení.

Nový MB.OS od Mercedesu bude uveden na trh v roce 2024, ale firma říká, že to bude debutovat na zcela novém voze. Vylučuje, že by se technologie objevila v aktualizovaném EQA.

Autor: Pavel Chřibek

Car Wraps https://www.nascarwraps.com

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem