Nový Mercedes – AMG GT pro rok 2023

Nový vůz v masce GT 63 s motorem V8 a také základní šestiválcovou verzi, ale tyto nejnovější obrázky ukazují vrcholný model, který by mohl přijít s plug-in hybridním pohonem V8. Stejně jako u ostatních modelů Mercedes s odznakem AMG, první verze nového AMG GT pravděpodobně dostane přezdívku „Edition 1“. Na tomto testovacím voze je nejpozoruhodnější změnou přidání pevného zadního spoileru spolu s novým předním spoilerem.

Vydáno 07.11.2022
1
/
1

Každý dosud pozorovaný testovaný vůz ukazuje, že přepracovaná karoserie bude poskytovat agresivnější profil spojený se silně zkoseným zadním sklem. Z těchto maskovaných předsériových vozů jsou patrné také napumpované zadky vozu a AMG GT si zachová svou charakteristickou dlouhou kapotu a masku chladiče Panamericana.

Můžeme se setkat se dvěma verzemi koncovek výfuku. Nový základní model je vybaven kulatými výfuky se čtyřmi koncovkami, GT 63 a Edition 1 používají čtyři lichoběžníkové koncovky. Novou řadu by mohl odstartovat GT 53 s hybridním řadovým šestiválcem z Mercedesu AMG GT 53 4-Door. Ve čtyřdveřovém super sedanu poskytuje nastavení 429 koní, doplněné elektromotorem o výkonu 22 koní. Kromě toho očekáváme GT 55 s odladěným 4,0litrovým V8 z Mercedes-AMG SL 55 s výkonem 469 koní. Jisté je, že AMG GT 63 převezme verzi tohoto V8 s potenciálně více než 600 koňmi, aby byla jasná vzdálenost mezi ním a verzí 63 nového SL. Jak již bylo potvrzeno u nového drop-topu Mercedesu, plug-in hybridní V8 verze E-Performance by se také mohla objevit v nové řadě GT s výkonem přes 800 koní. Stejně jako u ostatních modelů AMG s pohonem všech kol nabídne nastavení více zaměřené na řidiče tím, že upřednostní zadní nápravu a parametry systému se budou měnit v závislosti na jízdním režimu, čímž se zvýší agilita a stabilita. 

Očekávejte také řízení zadních kol, adaptivní odpružení Active Ride Control od AMG a technologii proti převrácení. Technický ředitel AMG Jochen Hermann již potvrdil, že příští GT nebude nabízeno ve formě roadsteru, přičemž nový SL tento trh pokrývá. Není známo, zda GT zdědí uspořádání SL 2+2, nebo zda zůstane striktně dvoumístné.

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem