Mate SUV: Nákladní elektrokolo jako alternativa automobilu

Dánská firma Mate odhalila nové SUV, které je opravdu trochu jiné: je to elektrické nákladní kolo navržené tak, aby motivovalo lidi vystoupit ze svých čtyřkolových SUV. Výrobce elektrokol tvrdí, že nové SUV Mate je skutečnou alternativou k autu pro kratší městské cesty a je navrženo tak, aby nabízelo udržitelnější alternativu k odhadovaným 60 % cest autem kratších než osm kilometrů.

Vydáno 31.12.2022

Tříkolové SUV Mate má z 90 % rám vyrobený z recyklovaného hliníku a je vybaven 250W motorem se středním pohonem, jehož součástí je snímač točivého momentu a nabízí točivý moment 90 Nm. K dispozici jsou vnitřní převody Envilio, hydraulické dvojité kotoučové brzdy a elektrický asistenční dosah až 100 km.

Nákladový prostor se nachází v přední části SUV a může být vybaven řadou modulárních doplňků, včetně boxu, střechy a sedadel. Úložná kapacita je 210 litrů, o které Mate tvrdí, že pojme jednoho dospělého nebo dvě děti nebo čtyři přepravky s pitím.

Mate SUV elektrokolo

Firma také uvádí, že „technologie křídel“ usnadňuje nakládání, včetně nastupování a bezbariérového přístupu pro děti. Kolo je také vybaveno vestavěnými LED světly, materiály tlumícími nárazy a konektivitou 4G, která umožňuje sledování vozidla a nastavení klíčových funkcí prostřednictvím aplikace pro chytré telefony.

Model Mate SUV navrhl Zanzotti Design v německém Mnichově. Šéf Mate - Thomas Vuillez řekl, že „je na naší DNA, aby byla e-bike cool a zábavná“, dále dodal: „SUV je něco, co se zrodilo z naší zvědavosti na to, jak se pohybujeme, a abychom zpochybnili známé způsoby vyřizování pochůzek."

 

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem