Nový elektrický crossover Ford bude představen v březnu

První Ford EV využívající platformu MEB od Volkswagenu bude odhalen v březnu a později, zhruba v polovině roku, má nahradit model Ford Fiesta na kolínské výrobní lince. Nový EV byl od svého potvrzení v roce 2021 přísně držen pod pokličkou, ale dvojice vysoce postavených šéfů Fordu poskytla první indicie ohledně jeho designu na sociálních sítích, což naznačuje, že odhalení bude už za pár týdnů.

Vydáno 20.12.2022

Martin Sander, vedoucí elektrifikační divize Fordu Model E, na Twitteru zveřejnil detail nového Fordu. Viditelná je pouze malá část vozu, ale již nyní je jasné, že tento nový elektromobil bude znamenat skokovou změnu v designu vozů Ford na evropském trhu. Kromě aerodynamicky optimalizovaných designů kol nového EV, kontrastního spodního nárazníku a mohutných světlometů zůstává vše pod pokličkou, ale co do velikosti a siluety je evidentní, že nový EV od Fordu bude konkurovat na vozům jako Toyota bZ4X, Nissan Ariya a Volvo XC40.

Ford EV 2023

Marketingový šéf Fordu pro Evropu, Peter Zillig, zveřejnil ztmavený náhled vozu na svůj LinkedIn, podobně prozrazující jen málo, ale odhalující charismatický podpis předních LED světel, který by se mohl stát určujícím prvkem vozů Ford nové éry. Zillig řekl, že všechny nové modely Fordu budou navrženy v souladu s étosem „Adventurous Spirit“, který je navržen tak, aby pomohl Fordu „spojit se emocionálně se zákazníky".

Nové evropské elektromobily Ford se budou vyrábět v továrně v Kolíně nad Rýnem, kde v současnosti sídlí Fiesta. „Rozhodli jsme se postavit naše první velkoobjemové elektrické vozidlo zde v Kolíně nad Rýnem. Nastává bod, kdy potřebujeme prostor pro stavbu, protože měníme závod Fiesta na plně bateriovou elektrárnu. Proto muselo padnout rozhodnutí, že musíme zastavit výrobu Fiesty.“

 

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem