Nové BMW M2 2023: Širší boky a větší výkon

Nové BMW M2 zůstává puristickým BMW a sdílí více dílů a vlastností s M3 a M4. Nová M2 zůstává s pohonem zadních kol, ale jeho nový řadový šestiválec s dvojitým turbem disponuje 453 koňmi a spáruje se se standardní manuální převodovkou nebo volitelným osmistupňovým automatem.

Vydáno 13.10.2022
1
/
5

První věcí, kterou nové BMW zaujme, jsou typické ledvinky na začátku kapoty. Nová M2 se totiž liší od svých moderních kumpánů, kteří mají průduchy protáhlé přes celý nárazník. Rozhodnutí BMW dát nové druhé generaci M2 tradičnější verzi své charakteristické ledvinové masky chladiče může být jeho způsobem, jak všem sdělit, že přepracované kupé zůstává volbou puristů.

M2 opět vychází z dvoudvéřového coupé, které bylo nedávno přepracováno s většími rozměry než dříve. Nová M2 přichází také s prudkým nárůstem, jeho rozvor se zvětšil z 269 na 274 centimetrů a jeho celková délka ze 447 na 457 centimetrů. Co se výšky týče, nová M2 je 0,7 centimetru nižší. BMW tvrdí, že pohotovostní hmotnost vozu druhé generace je mezi 1 730 a 1 754 kilogramy, v závislosti na převodovce, která je zhruba o 110 kilogramů těžší než poslední M2 Competition.

Díky širším bokům a velkolepějším proporcím vypadá přepracovaná M2 svalnatější než dříve. Její vzhled také zvýrazňují hranaté spodní otvory pro přívod vzduchu, svérázné světlomety s jedinou LED jednotkou, která je údajně inspirována ikonickým sedanem BMW 2002, a ochranná známka značky Hofmeister kink na zadním okně. Zadní část je skutečně výrazná díky funky zadním světlům, jako jsou ty na běžné 2. sérii, stejně jako hranatým a ostře zvrásněným prvkům na nárazníku, které lemují sadu čtyř koncovek výfuku.

NÁHLED DO INTERIÉRU

Na rozdíl od běžné řady 2 se palubní deska M2 může pochlubit masivním jednodílným digitálním displejem. Zakřivená obrazovka zahrnuje 12,3palcový přístrojový panel a 14,9palcový informační a zábavní systém. Ten obsahuje nejnovější software BMW iDrive 8, který má vylepšené schopnosti rozpoznávání hlasu, cloudovou navigaci a 5G konektivitu s Wi-Fi hotspotem. Nově je také volitelný head-up displej. Tato technologie je vylepšena standardními asistenty řidiče, jako je varování před srážkou s automatickým nouzovým brzděním, varování před opuštěním jízdního pruhu a parkovací senzory na obou koncích. Adaptivní tempomat je volitelný u M2 s automatickou převodovkou.

bmw m2 2023

Možná zajímavější než kterákoli z těchto vychytávek jsou nová přední sedadla M2, která mají další výztuhy. Spolu s koženým čalouněním, které je k dispozici v černé nebo koňakové barvě, mají sedadla elektricky nastavitelná, vyhřívané povrchy a osvětlená loga „M“ na opěrkách hlavy. Stejně jako v modelech M3 a M4 může být nová M2 vybavena lehkými předními sedadly M Carbon, která jsou součástí volitelného paketu Carbon Fiber.

 

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem