Nová Škoda Fabia je připravena pomáhat a chránit ve Spojeném království

Škoda Fabia je oblíbenou volbou policejních složek v celém Spojeném království již od představení první generace. Čtvrtá generace byla uvedena na trh počátkem tohoto roku a ani ona nebude chybět v tamním policejním vozovém parku.

Vydáno 23.03.2022

Nový model, který je ve srovnání s předchozí generací větší, bezpečnější a lépe vybavený, je podle automobilky „ideální auto pro policejní složky po celé Velké Británii, ať už v ulicích města nebo na venkově“.

Policejní verze samozřejmě prošla jistou úpravou. Vůz je vybaven novou 360stupňovou osvětlovací jednotkou na střeše vozu, získal přídavné blikající LED na mřížce chladiče a nárazníku a sirénu. Kromě toho byl také plně integrován komunikační systém záchranné služby do stávajícího infotainmentu automobilu. Jinými slovy, osvětlení a sirénu lze ovládat z centrální platformy.

Jak už bylo zmíněno, Fabia díky širokému výběru pohonných jednotek obstojí jak v městské džungli, tak i na dálnici. K dispozici jsou čtyři zážehové motory s výkony od 80 do 150 koní. Vrcholná verze Monte Carlo zvládne zrychlení z 0 na 100 km/h za 8 sekund a díky 1,5litrovému přeplňovanému zážehovému motoru dosahuje maximální rychlosti 225 km/h.

Výhodou je také zavazadlový prostor o objemu 380 litrů, který se po sklopení zadních sedadel zvětší na 1190 litrů, což je nejvíce ze všech vozů v daném segmentu. No a jak tvrdí sama automobilka, jde také o nejbezpečnější auto v segmentu subkompaktních hatchbacků. Tohle tvrzení je podpořeno i pětihvězdičkovým hodnocením v testech EuroNCAP.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem