Nio odhaluje novou značku elektromobilů Onvo

Nio, čínský výrobce elektromobilů, potvrdil název Onvo pro svou novou sub-značku, která bude uvedena na trh v květnu letošního roku. Potvrzení názvu přichází poté, co do čínských médií unikly špionážní fotografie ukazující prototyp prvního modelu L60.

Vydáno 19.03.2024

Nio je čínská automobilka, která byla založena v roce 2014 a orientuje se na výrobu prémiových elektromobilů. Nová značka Onvo rozšíří portfolio automobilky Nio a bude cílit na trošku méně náročné kupce rodinných aut. Generální ředitel William Li ovšem dodává, že nepůjde o vozy nižší a střední třídy. Prvním představeným modelem bude konkurent Tesly Model Y a jeho dodání čínským zákazníkům je plánováno už na konec roku 2024.

Název Onvo - na čínském trhu Ledao - si Nio zaregistrovalo v roce 2022. Doposud Nio mluvilo o své nové značce jako o Alps - interní pracovní název používaný během vývoje debutového vozu L60. „Název byl vybírán pečlivě a Nio finalizovalo anglický a čínský název ve druhé polovině roku 2023," řekl Li. Začátkem března také uvedl, že první Onvo bude levnější než Model Y a bude využívat patentovanou technologii výměny baterií Nio.

V této rané fázi neexistuje žádné oficiální vyjádření o tom, zda bude značka Onvo exportována také do Evropy. Onvo je přitom jednou ze dvou nových značek, které společnost Nio připravuje. Tou druhou je značka známá pod interním pracovním názvem Firefly, o které se už teď ví, že je koncipována především pro evropský trh. Firefly má být uvedeno na trh v roce 2025 jako prémiová značka malých vozů. „Vztah mezi Firefly a Nio je podobný vztahu mezi Mini a BMW. Bude to kvalitní malé auto,“ řekl Li.

 

Zdroj: Nio, Autocar.co.uk

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem