Nejlepší filmy o autech

Někdo by řekl, že se dnešní divák má stále na co dívat. Jiný by řekl, že je tomu přesně naopak, protože jsou současné filmy nudné a předvídatelné. Ať už jste na té či oné straně barikády, mohl by vás, jakožto automobilového fanouška, zajímat náš výběr těch nejlepších filmů o autech.

Vydáno 15.02.2020

Drive (2011)

Hodnocení na ČSFD: 80 % (79. nejoblíbenější film)

Drive

Hlavní hrdina, kterého hraje Ryan Gosling, pracuje jako kaskadér, ale po nocích si přivydělává jako řidič pro všelijaké zločince a gangstery. Říkají mu prostě Řidič. Postupně si vytvoří blízký vztah s jeho sousedkou Irene, ale všechno se zkomplikuje, když pustí z vězení Irenina manžele Standarda. Aby ochránil sebe i Irene musí sednout do auta a jet doslova jako o život. Tento film určitě uspokojí každého fandu akčních filmů

 

Uppity: The Willy T. Ribbs Story (2020)

Hodnocení na ČSFD: zatím nehodnoceno

Uppity

„Neexistuje žádný více vzrušující sport, než je závodění. Je to ta druhá nejlepší věc, hned po tom jít do nebe.“ Uppity je dokumentární film o životě a kariéře prvního afroamerického jezdce v soutěžích jako je 500 mil Indianapolis, Champ Car nebo třeba NASCAR. Byl i testovacím jezdcem Formule. Film je/bude k dostání na Netflixu. Tam by měl být už k vidění, ale pravděpodobně jen pro Američany nebo jiné cizince. Na českém účtu Uppity zatím najít nelze, tak nestačí nic než doufat.

 

Roma (2018)

Hodnocení na ČSFD: 78 %

Roma

Film Roma se sice netočí okolo automobilového prostředí, ale vzhledem k tomu, že se děj odehrává v roce 1971, je zde k vidění spoustu krásných aut z tehdejší doby jako Dodge Dart, Chevrolet Impala, Ford Galaxies 500 nebo třeba VW Beetle.

 

Gran Torino (2008)

Hodnocení na ČSFD: 90 % (19. nejlepší film a 19. nejoblíbenější film)

Gran Torino

Hlavního hrdinu Walta Kowalského tu hraje legendární představitel westernových rolí Clint Eastwood. Stárnoucí válečný veterán Walt jen těžce snáší to, jak se moderní doba žene kupředu. V jeho okolí začnou bydlet imigranti, a to Walt jen těžce snáší. Děj se točí hlavně kolem něj, zlodějovi jménem Thaa a kolem Waltovy velké chlouby Fordu Gran Torino z roku 1972, kterou se Thaa pokusí ukrást.

 

Senna (2010)

Hodnocení na ČSFD: 88%

Senna

Životopisný film Senna není o nikom jiném než závodníku jménem Ayrton Senna. Někteří ho považují za nejlepšího jezdce historie Formule 1. Jeho příběh je vyprávěný pomocí záběrů Senny na dráze nebo z domova, a to včetně do té doby nezveřejněných snímků. Film provází životem pilota od jeho začátků v F1 v roce 1984 až do tragické události v roce 1994.

 

Le Mans ’66 (2019)

Hodnocení na ČSFD: 91 % (14. nejlepší film)

F vs. F

Známý také pod jménem Ford vs. Ferrari. Ve filmu se nám ukáže Matt Damon v roli slavného závodního konstruktéra Carrolla Shelbyho a Christian Bale v roli arogantního jezdce Kena Milese. Tyto dvě postavy se dají dohromady a najme si je Henry Ford II, aby ve slavném závodě porazili stáj Ferrari. Ford se tak chce Ferrarimu pomstít za to, že odmítl spojit svoji automobilku s Ford Motor Company. Ferrari vyhrává závod od roku 1960 až do roku 1965 a rok 66 má být Fordovým triumfem. Práci Damonovi a Baleovi stěžují nejen jejich osobní démoni, ale i překážky, které jim hází do cesty samotný Ford. Bude jejich úsilí odměněno výhrou?

 

Rivalové (2013)

Hodnocení na ČSFD: 90 % (28. nejlepší film a 45. nejoblíbenější film)

Rivalove

Film vypráví příběh dvou závodníků, kteří jsou rivalové jak při závodě, tak mimo něj. Jedná se o Jamese Hunta a Nikiho Laudu. Mají mezi sebou zvláštní vztah. Přesto, že jsou rivalové, ve skrytu duše k sobě chovají velkou úctu. Aby překonali jeden druhého stále více riskují, což se ale při závodě, kde chyba může znamenat smrt nemusí vyplatit.

 

Rallye smrti (2008)

Hodnocení na ČSFD: 73%

Rallye Smrti

Rallye smrti jsou ve stejnojmenném filmu nejbrutálnější závody, protože při nich jde o život. Ten zde riskují vězni, kterým byla slíbena svoboda, když vyhrají pět závodů. Jsou povolené nárazy, přejetí soupeře i střelba, svoboda tu tak má tu nejvyšší cenu. S Jasonem Stathamem v hlavní roli tak film určitě pobaví.

 

Zlatý věk Formule 1

Hodnocení na ČSFD: 86 %

Zlaty

Zlatý věk Formule 1 už opravdu skončil. Mnozí tvrdí, že tento sport s nejrychlejšími auty je vlastně dost nudný a najdou se i tací, kteří čekají jen na to, až se někdo vybourá. Nicméně byla i doba, kdy se piloti Formule 1 těšili takové slávě a úctě jako hollywoodské hvězdy. Dokumentární film Zlatý věk Formule 1 nás zavede právě do tohoto období.

 

Ano máme tu spoustu dalších filmů, které by se do výběru mohly zařadit, jako například Můj Auťák brouk, Baby Driver nebo třeba něco ze série Rychle a zběsile. Podobný výběr je přecejenm subjektivní záležitost. 

Jaký je vás oblíbený film o autech?

Zanechte nám komentář níže nebo na našem Facebooku

kontakt: redakce@auta.cz

zdroj: carndrvr, csfd

Související články

V čem jezdí James Bond
Na konci loňského roku jsme mohli vidět trailer na nejnovější film o agentu 007. Nového Jamese Bonda ve filmu s názvem Není čas zemřít (No Time to...
Vydáno 08.02.2020
Auto pro film Avatar. Vision AVTR má být ozvěnou budoucnosti
Jak by vypadalo auto z filmu Avatar, kdyby jej měli postavit Na’vi, domorodí obyvatelé Pandory? Možná to si řekli designéři vozu Vision AVTR. Tento...
Vydáno 08.01.2020
Auta, kterými jezdí Avengers
Filmovou sérii Avengers zná pravděpodobně každý. Hrdinové těchto filmů se často musejí přemisťovat z místa na místo a většinou nechodí pěšky. Jaká...
Vydáno 15.12.2019

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem