6 nejlepších aut na zimu do 50 000 kč

Koupit si auto speciálně na zimu můžete hned z několika důvodů. Například nechcete, aby se vám váš "letní" miláček přes zimu poničil od soli a štěrku. Nebo si váš potomek udělal řidičák, tak mu raději koupíte vůz na „dojezd,“ než aby vám poničil vaše auto. Nebo si jen chcete přes zimu zablbnout v něčem, co vás nebude stát moc peněz. Důvodů může být i více, a proto jsme si pro vás připravili 6 nejlepších aut na zimu do 50 000 Kč.

Vydáno 22.11.2019

BMW řady 3

BMW řady 3 E36

Kdo by nechtěl alespoň jednou za život říci větu: „Já jezdím v BMW.“ V dnešní době se starší modely dají koupit za velice nízkou cenu a z rukou zodpovědného řidiče i v celkem slušném stavu. Tento model můžete sehnat i s šestiválcem. Na značku BMW nemá toto auto úplně nejpříjemnější vzhled, možná i proto, jde s cenou celkem nízko. Nicméně BMW řady 3 generace E36 řidiči nic neodpustí a své řidičské schopnosti si v něm určitě zdokonalíte. Na blbnutí na námraze někde na prázdném parkovišti je ideální, ale pozor na cestách.

Saab 900

Saab 900

Saab u nás patří mezi méně známé značky. Svoje místo na této listině si určitě zaslouží. Je to původem švédská automobilka, takže auta do zimního počasí jsou pro ně v podstatě standart. Saab 900 bez turba je ideální auto pro zimní období. Ve státě Vermont, který leží v severní části Ameriky a sousedí s Kanadou, to bylo neoficiální auto pro zimu. Vermont vám vydal Saab 900, když jste obdrželi řidičský průkaz.

Škoda Fabia

skoda fabia 1 gen

Nástupce legendárního vozu Škoda Felicie bude pravděpodobně právě Škoda Fabia. Když vyjedete na české silnice, možná budete překvapení kolik Fabií 1. generace na cestě potkáte. Auto je oproti dnešním autům lehké a nemá moc silný výkon, takže na kluzké silnici bude snazší zabrzdit.

Mercedes-Benz třídy C

Mercedes C280

Starší modely Mercedesů třídy C s podvozkem W202 až do modelu C280 byly dělané tak, aby se dokázali rozjet v podstatě na čemkoli. Ale pozor. S motorem m104 se jízda tímto autem může stát jedním z nejlepších zážitků, ale taky nejhorší noční můrou, protože kabeláž i těsnění se snadno opotřebovává. Náhradní díly jsou na druhou stranu poměrně levné.

Ford Focus

Ford Focus

Starší modely Fordu Focus se dají sehnat za velice nízkou cenu. Auto je spolehlivé a ceny oprav a náhradních dílu se také pohybují velice nízko. Takže škody, které může způsobit zima vás zasáhnou maximálně u srdce, ale nikoli v peněžence.

Citroen C2

Citroen C2

Tohle auto si ve své době získalo přízeň především u žen. Citroen C2 je to malinké úsporné autíčko, co moc síly nepobralo. Je třídveřové, ale díky 4 místům pro cestující (včetně řidiče) není v kufru téměř žádné místo. A pokud měříte alespoň 170 cm a vážíte alespoň 70 kg, tak nemáte moc místa ani na sedadle. Starší ojetina se vám může doslova začít rozpadat na silnici. Tak proč je tedy na našem seznamu? No, protože jestli ho v průběhu zimy zničíte, budete mít krásný pocit zadostiučinění jako už dlouho ne.

Pokud chcete na zimu někam vyrazit, tak se podívejte po nějakém úsporném kombíku jako je Octavie, Mondeo nebo Passat. Do obtížnějšího terénu určitě koukněte po nějakém SUV, nicméně pokud chcete vozidlo na „obyčejné“ ježdění v zimě, ať už pro začínajícího řidiče nebo jako náhradu za vaše auto, které si nechcete v zimě zničit, tak si s výše zmíněným seznamem určitě vystačíte.

Jaké je podle vás nejlepší auto na zimu?

Zanechte nám komentář na facebooku

Zdroj: motor1

Související články

Jak jezdit na sněhu a náledí
Zatímco na některých místech České republiky lze na teploměrech stále naměřit teploty přes 20 stupňů, tak v jiných částech napadl už první sníh. Ať...
Vydáno 17.11.2019
8 výkonných aut , s kterými vás zima nezastaví
a ještě to bude sranda, o tom žádná
Vydáno 16.11.2019
Škoda představila Octavii čtvrté generace
V roce 2019 na Martina na bílém koni asi nikdo nečekal, za to se čekalo na představení nového auta, kterým je Škoda Octavia čtvrté generace....
Vydáno 11.11.2019

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem