Modernizace modelu Peugeot 508

Nový Peugeot 508 přinese aktualizovaný design a nové technologie. Těšit se na něj můžeme už začátkem léta.

Vydáno 23.02.2023

Francouzský výrobce automobilů oficiálně představil nový Peugeot 508, který je k dispozici jako sedan a sportovní kombi s přívlastkem SW.

Model získal novou masku chladiče, která působí mohutněji a která získala nové logo automobilky zobrazující lví hlavu. Nové jsou také Led Matrix světlomety, jejichž tvar je užší než dříve. Ty se staly standardním vybavením celé modelové řady. Denní osvětlení tvoří tři vertikální linky.

V zadní části vozu vidíme diodové lampy, které mají navíc animované blikače. Zmizelo logo a dle současných trendů místo něj zdobí vůz nápis Peugeot.

Peugeot 508

Novinkou jsou také modernizovaná 18palcová litá kola Epherra s pětipaprskovým středem. Karoserie se bude prodávat v sedmi barvách: šedé, šedostříbrné, červené, černé, nově přibude bílá, modrá a titanově šedá. 508 bude k dispozici ve výbavových stupních Allure a GT. GT Pack se nadále nebude nabízet.

V interiéru na první pohled mnoho změn nenajdete. Novinkou je 10palcová HD displej infotainmentu i-Cockpit, který poskytuje bezdrátové aktualizace a upravenou podporu hlasového ovládání. Dvanáctipalcový digitální přístrojový štít je vybaven novými zobrazovacími režimy.

Peugeot 508

K modernizaci hnacích ústrojí bohužel nedošlo. I nadále je k dispozici s 1,2litrovým zážehovým motorem, 1,5litrovým vznětovým motorem a dvěma plug-in hybridními pohony. Vrcholnou motorizací je plug-in hybrid 508 PSE, jehož maximální výkon je 360 koní a k dispozici je pohon všech kol. Všechny motory spolupracují s osmistupňovou automatickou převodovkou.

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem