Modely Formule 1 pro rok 2020

Velké změny by měly přijít až v roce 2021. Letos velké změny čekat nemůžeme, snad jen návrat ke staré dobré šachovnicové vlajce. To ale neznamená, že modely Formule 1 pro rok 2020 nebudou vypadat úchvatně.

Vydáno 18.02.2020

 

Haas VF-20

První, kdo odhalil nový vzhled je opět Haas. U modelu s označením VF-20 se Haas vrátil ke starým barvám černé, červené a bílé, tak jako v letech 2016 a 2018.

Haas VF20

 

Ferrari SF1000

Trefný název pro novou formuli od Ferrari. Tato stáj se letos totiž zúčastní své tisícé Velké Ceny a budou tak první, kteří tohoto čísla dosáhnou. Název SF1000 vlastně znamená Scuderia First 1000. Což by se dalo přeložit jako první stáj s tisícovkou.

Ferrari SF1000

 

Red Bull RB16

Model loňského roku s názvem RB15 vyhrál tři závody, a to v Německu Rakousku a Brazílii. RB16 bude stejně jako její předchůdce poháněná motorem od Hondy. Má to být poslední model, který na sobě bude mít nápis nebo logo automobilky Aston martin.

RB 16

 

McLaren MCL35

McLaren spolupracoval s automobilkou Renault. Přestože se jim spolupracovalo dobře, McLaren se rozhodl, že do dalšího roku raději zvolí Mercedes. Vizi mají dobrou, jen škoda, že je ta oranžová formule tak hnusná. Nebo snad není?

McLaren MCL35

 

Mercedes-AMG F1 W11 EQ Performance

Vypadá podobně jako W10, ale došlo k pár změnám. Ta hlavní je, že předělali boční podsady. Díky tomu mají řidiči menší ochranu proti nárazům, ale lepší proudění vzduchu. Však co, když už tak už. Udělalo to Ferrari už v roce 2017 a ostatní kopírují a kopírují.

Mercedes AMG

 

AlphaTauri AT01

Dříve známí jako Toro Rosso, což v překladu znamená Red Bull. Ten měl ke své hlavní RCR stáji ještě juniorskou Toro Rosso. Ta se nicméně letos přejmenovala na AlphaTauri. A kdyby to náhodou někdo nepochopil, napsali si to na auto. A pak znovu. A pak ještě asi šestkrát. A formuli pro jistotu pojmenovali AT01. Svou zkratku má v názvu ale i Red Bull nebo třeba McLaren, takže to jim odpustíme.

 AT

 

Williams FW43

Williamsu se poslední sezona příliš nepovedla. Jediný, kdo získal bod byl Robert Kubica v Německu. Tak pro jistotu nahradili Kanaďanem Nocholasem Latifim. Williams nicméně doufá, že díky nové platformě budouc schopni alespoň konkurovat ostatním stájím.

Williams

 

Jste fanoušky F1?

Zanechte nám komentář níže nebo na našem Facebooku

Kontakt: redakce@auta.cz

Zdroj: tg

Související články

Velká cena Číny odložena kvůli koronaviru
Stále aktuální téma koronaviru začalo ovlivňovat už i motosporty. Formule E tak není jediná, kdo zrušil závody v Číně. Přidává se i Formule...
Vydáno 12.02.2020
Co se to děje s Teslou (TSLA) ?
Akcie Tesly vystřelily během několika měsíců na téměř čtyřnásobek, přičemž za posledních pár dnů vyrostly na dvojnásobek. Konkrétně 23. října...
Vydáno 05.02.2020
Anglie zakáže benzin i diesel už v roce 2035
Nejen Anglie, ale celé Spojené království chce do budoucna zakázat prodej vozidel poháněných naftou a benzínem. To znamená, že zákaz dostanou i...
Vydáno 05.02.2020

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem