Mitsubishi Colt se vrací!

Japonská automobilka potvrdila návrat modelu Colt, který se v Evropě prodával před téměř deseti lety.

Vydáno 06.04.2022

Poprvé se model Colt objevil v nabídce automobilky už v roce 1962, ale jeho historie může být trochu nepřehledná, protože se jeho výroba během let značně prolínala s modely Lancer a Galant. Na evropském trhu se vozy s označením Colt prodávaly do roku 2014 a Mitsubishi uvádí, že poslední generace z let 2004 až 2014 se v Evropě prodalo více než 400 tisíc exemplářů.

Teď, po téměř deseti letech, se Colt opět vrací na scénu. Už teď víme, že se svým předchůdcem moc podobný nebude. Půjde o pětidveřový model, jehož základem, podobně jako třeba u ASX nové generace, bude podvozková platforma CMF-B aliance Renault-Nissan-Mitsubishi. Vůz se bude vyrábět v tureckém továrně Bursa společnosti Renault.

Z fotografie jde poznat, že půjde o hatchback s výraznou přídí, na které vyniká logo automobilky a úzké světlomety. Je zřejmé, že novinka bude po designové i technické stránce velmi podobná současnému Renaultu Clio. Automobilka slibuje velkorysou výbavu, moderní technologie a kompletní škálu pohonů, včetně hybridní soustavy.

Předpokládané zahájení prodeje připadá na podzim roku 2023.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem