Město hazardu bude v roce 2023 dějištěm Velké ceny F1

V Las Vegas se po čtyřiceti letech bude konat závod Formule 1. Půjde tak o třetí Velkou cenu, která se pojede v USA.

Vydáno 01.04.2022

Naposledy se ve Vegas konal závod F1 v letech 1981 a 1982. Oba se tehdy jely na trati, která byla vytvořena na parkovišti u známého hotelu Caesars Palace. V roce 2023 půjde o třetí americký závod v sezóně, protože od roku 2012 se koná v texaském Austinu a tento rok do programu přibylo také Miami.

Nový okruh bude dlouhý 6,1 km, což znamená, že bude jen o 50 metrů kratší než Džidda. Jezdce prověří 14 zatáček a pojede se kolem několika známých míst, jako je kasino Caesars Palace, Las Vegas Strip, fontány před rezortem Bellagio a Eiffelova věž pařížského kasina.

„Není lepší místo pro závod Formule 1 než hlavní město světa zábavy," uvedl Stefano Domenicali, generální ředitel F1. A nadšení sdílí i nevadský guvernér Steve Sisolak: „Myslím, že půjde o ikonický závod, který se během pár let stane vlajkovou lodí formule." Ten taky dodává, že takový závod obohatí místní ekonomiku o miliardu dolarů.

F1 se nejen v USA těší velké oblibě, k čemuž napomáhá i o dokumentární seriál na Netflixu - Drive To Survive, který sklízí u diváků úspěch.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem