Mercedes eSprinter: dodávka s vylepšeným dojezdem

Současná verze elektrické dodávky eSprinter nabízí dojezd na plné nabití 157 kilometrů. Novinka by měla dojezdovou vzdálenost více než zdvojnásobit.

Vydáno 10.02.2023
1
/
6

Mercedes eSprinter je moderním a ekologickým řešením mobility, především pokud se pohybujete v městském provozu a na plánovaných trasách. Nový eSprinter by se měl nabízet s dojezdem na plné nabití až 400 kilometrů, čímž se zvedá jeho konkurenceschopnost v porovnání s modelem Ford e-Transit, který při uvedení na trh v loňském roce nabízel dojezd 315 kilometrů.

Dodávka bude dávat zájemcům na výběr mezi 56, 81 a 113 kWh baterií, přičemž zvolená varianta bude mít mimo jiné vliv i na cenu modelu. Oficiální ceny by měly být známy ke konci letošního roku a nové eSprintery by se k zákazníkům měly dostat začátkem roku 2024.

Mercedes eSprinter bude vybaven rychlým nabíjením o rychlosti až 115kW. To znamená, že s nejmenší baterií (56 kWh) budete čekat na nabití z 10 na 80 % zhruba 28 minut. Větší baterie (113kWh) tento proces zvládne za 42 minut.

Motor poskytne výkon 134, případně 201 koní, přičemž obě verze generují točivý moment až 400 Nm. Změnou bude pohon nápravy, kdy místo předních kol bude pohon přenášen na zadní kola. Ale novinka s sebou přináší i řadu jiných aktualizací. Přepracovaný interiér zahrnuje i technologii infotainmentu MBUX a software Electric Intelligence, který pomůže naplánovat strategii nabíjení, aby se dodávka doravila na místo určení s požadovanou zbývající úrovní nabití baterie.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem