Mercedes EQA má za sebou facelift

Kompaktní crossover EQA je na trhu od roku 2021 a německá automobilka usoudila, že je ideální čas na jeho facelift. Jaké přinesl změny?

Vydáno 25.08.2023

Nejmenší plně elektrický Mercedes-Benz získal několik designových i technických úprav, které mu pomohou odlišit se od současného vozu.

Největším lákadlem faceliftovaného modelu má být fakt, že díky aerodynamickému vylepšení, novým pneumatikám s nízkým valivým odporem a hlavně díky novému režimu maximalizace dojezdu, jehož smyslem je vypínat všechny nepotřebné funkce, EQA zvýšila dojezd z 420 na 560 km. Tím se zařadila mezi nejlepší modely v dané třídě a poráží mnoho svých rivalů - například vozy Kia Niro EV, BMW iX1 nebo Audi Q4 E-tron. Mercedes také vylepšíl seznam položek standardní výbavy a palubních technologií pro základní verzi elektromobilu.

Když se zaměříme na design, tak na první pohled vidíme nový přední nárazník, který je optimalizován pro lepší aerodynamickou účinnost, světlomety, které jsou propojeny světelnou lištou po celé šířce nárazníku a zadní světla, která také prošla modernizací a získala složitější 3D motiv. Světelná lišta, která vede přes zavazadlový prostor, zůstala.

Mercedes EQA

Mercedes EQA

Podívejte se na naši nabídku vozů Mercedes-Benz EQA

V interiéru nechybí designové prvky na palubní desce a dveřích, na kterých najdeme několik podsvícených log automobilky, což vkusně doplňuje elegantní vnitřek kabiny. Nový je tříramenný volant s ovládacími prvky, který známe z aktuální generace třídy S.

Základem infotainmentu je nejnovější generace systému MBUX, který se standardně zobrazuje na dvou 10palcových obrazovkách a lze jej přizpůsobit vlastním preferencím, protože jsou k dispozici tří styly zobrazení Subtle, Sporty a Classic. Displeje mají minimalistickou a jednodušší grafiku a systém rozpoznávání hlasu je nově vnímavější k různým typům dialogů.

Zájemci mohou sáhnout pro nové stereo Burmester, které je údajně na takové úrovni, že umožní „poslouchat hudbu téměř tak jasně, jako by nás přeneslo za umělcem přímo do studia“.

Automobilka uvedla, že modernizovaný model EQA bude možné objednávat od konce roku 2023. První vozy se přitom k zákazníkům dostanou už začátkem dalšího roku.

 

 

Zdroj (včetně fotografií): Mercedes-Benz, insideevs.com, autoexpress.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem