Mercedes-Benz třídy C

Mercedes-Benz třídy C je jeden z hlavních produktů této automobilky. Každé páté vozidlo, které společnost prodá, spadá právě do kategorie třídy C. Různých modelů této třídy se od roku 1982 prodalo na deset milionů kusů. To znamená, že každý muž, žena i dítě v České republice by mohli mít svůj vlastní kus.

Vydáno 10.10.2019
1
/
6

Model prošel v roce 2018 velkou proměnou. Konstruktéři předělali zhruba 6 500 součástek, což je téměř polovina celého vozu. Také převzal spoustu částí od svého příbuzného třídy S, a to především elektroniku, díky které je bezpečnější a s lepším potenciálem pro řízení než předešlé generace. Je k dostání s benzínovým i dieselovým motorem – dvoulitr čtyřválec, který začíná na výkonu 255 koňských sil. 

Po nahlédnutí do interiéru zaujme jako první palubní deska. Velice moderní, ale zároveň jednoduchý a přehledný vzhled. Většina informací je v digitální podobě a „obyčejných“ tlačítek není moc, takže se v nich vyzná i běžný pozemšťan. Elektronicky se dá nastavit výška a hloubka volantu i sedadel. Někdo se už jen při pohledu na tento interiér může cítit pohodlně.

Poslední model, který je už čtvrtou generací třídy C má na trhu nelehký úkol. Kromě klasického soupeření se silnými auty jako jsou Audi A4 a BMW 3 se v poslední době musí měřit i s Jaguárem XE a Volvem S60. A seznam stále pokračuje. Zájemce o Mercedes-Benz třídy C může automobil srovnávat i s levnější verzí BMW 5, Volkswagenem Passatem, ale i Škodou Superb.

Gray Car Wrap

Chcete si koupit Mercedes-Benz třídy C?

Zdroje: TG, whatacar

 

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem