Lamborghini slaví: Revuelto je vyprodáno na dva roky dopředu!

Nástupce oblíbeného Aventadoru je úplně prvním plug-in hybridem italské automobilky. Ta teď oznámila, že model je vyprodaný minimálně do poloviny roku 2025.

Vydáno 27.07.2023

Autombilka tušila, že o Revuelto bude zájem, proto v rámci přípravy na jeho výrobu investovala 150 milionů dolarů do rozšíření italského závodu Sant'Agata Bolognese. Revuelto představuje novinku z hlediska výkonu, technických vlastností, firemní strategie, ale i skutečnou revoluci z hlediska výrobních procesů. Samotná výroba modelu je totiž high-tech záležitostí díky tzv. Manufacturing Executive System (MES).

Lamborghini uvedlo, že: „systém MES zahrnuje některé z nejmodernějších technologických nástrojů, zejména „coboty“ neboli kolaborativní roboty, které jsou používané na všech linkách (motory, montáž a čalounění). Kromě toho, že spolupracují s lidmi v pravém slova smyslu, je jejich předností to, že dokáží výrazně eliminovat podíl nepřesností nebo chyb v prováděných činnostech.“

Plug-in hybridní supercar si zachovává tradiční atmosférický vidlicový dvanáctiválec, který spolupracuje s trojicí elektromotorů. Je vybaven osmistupňovou dvouspojkovou převodovkou a lithium-iontovou baterií. Kombinovaný výkon je 1001 koní (747 kW) a maximální rychlost přesahuje 350 km/h.

Několik měsíců po oficiálním uvedení Revuelta zaznamenal tenhle supersportovní vůz první důležitý milník. K dnešnímu dni je vyprodán na více než dva roky dopředu.

 

Zdroj: lamborghini.com/

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem