Kia Sportage

Stejně jako je Škodovka členem Volkswagen group, tak i Kia patří do větší skupiny sdružující více značek. Kia Motors spadá pod Hyundai-Kia Automotive group. Hyundai koupil Kiu už v roce 1998, ale i přes to má Kia ambice stát se jednou s největších automobilových značek. K tomu jí může dopomoci i Kia Sportage, jeden z nejprodávanějších modelů této jihokorejské automobilky.

Vydáno 18.10.2019
1
/
5

Díky své úspěšnosti se konstruktéři rozhodli, že chtějí zanechat co nejvíce z jejího klasického vzhledu. Proto proběhly úpravy na nejnovějším modelu Sportage pouze na nových náraznících, mlhovkách a LED světlometech.

Co s týče benzínové verze, tak její motor zůstává vesměs stejný. Ale u dieselových motorů upustili od 1,7l a nyní se vyrábí 1,6l CRDI. Z motoru dostanete podle verze 114 nebo 134 koní s pohonem 4x2 nebo 4x4. Turbodmychadlový motor CRDI je dieselový motor s přímým vstřikováním vyráběný právě pro automobily Kia a Hyundai. CRDI by také mělo vypouštět méně škodlivých látek do ovzduší.

Značka Kia je známá i díky reklamám na sedmiletou záruku. To by si nemohla dovolit, kdyby nevyráběla kvalitní auta. Kia Sportage se řadí mezi přední modely. V žebříčku stránky USNews se umístila celosvětově na pátém místě mezi kompaktními SUV, což určitě není špatné místo. O první místa v tomto žebříčku se dělí Mazda CX-5 a Subaru Forester. I přes tento žebříček se mezí hlavní konkurenty řadí především Škoda Karoq a Nissan Quashqai.

Ukázka Kia Sportage

 

Zdroje: TG, what, adoc

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem