Kia EV5: rodinné SUV pro rok 2024

Jihokorejská automobilka Kia prezentovala na čínském autosalonu v Chengdu své elektrické SUV EV5.

Vydáno 29.08.2023
1
/
6

Pětimístný elektromobil byl navržen pro čínský trh a bude se tam i vyrábět, avšak dle britského magazínu Autocar se ho dočkáme i v Evropě. Sama automobilka uvedla, že informace o tom, kde všude se EV5 bude prodávat, zveřejní v říjnu.

Novinka má rozměry 4615 mm na délku, 1875 mm na šířku, 1715 mm na výšku a rozvor měří 2750 mm. Hlavními konkurenty by měly být vozy jako Škoda Enyaq iV, Mercedes EQB nebo třeba Fisker Ocean. Pro automobilku má jít o elektrickou alternativu k modelu Sportage.

Důležitým optickým prvkem jsou odsazené D-sloupky, díky kterým vůz působí delším dojmem. O interiéru automobilka řekla, že vznikal s myšlenkou na mileniály, kteří nehledají pouze bezpečné a pohodlné sezení při cestování, ale že chtějí "další prostor k životu“. Vzhled palubní desky, volantu a infotanimentu je z velké části stejný jako v EV9.

Automobilka ještě neposkytla technické podrobnosti, avšak čínská média píší o jediném elektromotoru, který bude mít výkon 215 koní a bude umístěn vzadu. Už dříve ovšem Kia slíbila, že každý model z rodiny EV přijede v ostřejší verzi GT s pohonem všech čtyř kol.

 

 

Zdroj: Kia, Autocar.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem