Kde jednoduše srovnat pojistky?

Blíží se výročí sjednání vašeho autopojištění a vám se hlavou honí myšlenky na to, zda by se na něm nedalo ušetřit? Nebo si vozidlo teprve budete pořizovat a vybíráte pojišťovnu, u které automobil pojistíte? Nevíte, jak mezi sebou jednotlivé nabídky porovnat? Čtěte dál, poradíme vám, jak na to, abyste ušetřili, ale zároveň byli co nejlépe chráněni!

Vydáno 03.05.2024

Zdroj: Pixabay.com

I auto musí mít uzavřené pojištění

Bez povinného ručení se na silnici žádné vozidlo nesmí vydat, patří mezi pojištění, jejichž sjednání ukládá přímo zákon. Chrání majitele vozidla před finančními dopady škod, které provozem vozu může způsobit třetí straně, a že někdy mohou vyšplhat pořádně vysoko. Cena pojistného se odvíjí od mnoha parametrů, to ale neznamená, že se nedá najít takové, které nás ochrání, přitom ale nezruinuje náš rozpočet. A stejné to je i u havarijního pojištění, které je dobrovolné.

Víte, že vybrat to pravé pojištění není jednoduché, pojišťoven je celá řada, jak jednoduše a rychle zvolit tu pravou? Díky srovnávači pojištění to zvládnete během pár minut, učinit tak můžete například zde https://www.klik.cz/povinne-ruceni-a-havarijni-pojisteni/ Stačí porovnat parametry, o kterých se dočtete dál a rázem máte jasno.

auto povinné ručení

Zdroj: Pixabay.com

Od čeho se pojistné u povinného ručení odvíjí?

U povinného ručení není třeba nastavovat pojistná rizika, zásadním parametrem pro jeho sjednání je správně nastavit pojistné limity. Za minimum se nově považuje 50 milionů korun, pojistit se ale můžete třeba i na 100 milionů korun. Výše pojistných limitů má na cenu pojistného velký vliv, ještě zásadnější ale je:

Věk jeho majitele, protože nejčastěji za nehodou stojí mladí řidiči, kteří ještě nemají tolik řidičských zkušeností. Osoby do 28 let jsou obecně považovány za rizikovou skupinu, takže musí počítat s vyšším pojistným.

Adresa bydliště, resp. jeho PSČ. Ve velkých městech je větší provoz a tím i vyšší riziko nehody.

Počet bezeškodných měsíců, po které jezdíte bez nehody.

Parametry vozidla jako jeho typ, kategorie, značka a model, způsob využití vozidla, typ paliva a roční nájezd kilometrů. 

Kromě povinného ručení si můžete sjednat i havarijní pojištění

Další složkou autopojištění je havarijní pojištění. Jeho sjednání už zákon nenařizuje, je jen na majiteli vozidla, zda si ho sjedná. U havarijka je důležité si správně nastavit rizika (nejdražším rizikem je havárie), a výši spoluúčasti. Od těchto parametrů se odvíjí i cena pojištění, díky nim se ale také dají jednotlivé nabídky porovnat. 

 

 

Tento článek obsahuje placenou reklamu

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem