Je to tady: Poslední Ford Fiesta bude vyroben už tento týden!

Subkompaktní hatchback, který je na trhu téměř půl století, se pravidelně objevuje v žebříčcích nejprodávanějších modelů v ČR i ve světě. Éra oblíbené Fiesty je ovšem u konce.

Vydáno 03.07.2023

Model Fiesta je v prodeji už od roku 1976, kdy z výrobní linky ve španělské Valencii sjel první sériový vůz. Od té doby se na trhu objevilo sedm generací a prodalo se více než 22 milionů vozů. Minulý rok v říjnu automobilka oznámila, že se chystá výrobu oblíbeného hatchbacku ukončit. Britský magazín Autocar informuje o tom, že poslední Ford Fiesta vyjede z montážní linky kolínského závodu už 7. července.

Ukončení výroby automobilu se stává posledním článkem přechodu od spalovacích motorů k bateriím. Továrna v německém Kolíně nad Rýnem, kde se vyrábí poslední Fiesty, totiž přechází na výrobu dvou nových elektrických modelů.

Podívejte se na naši nabídku modelu Ford Fiesta

Učinili jsme rozhodnutí, že náš první velkosériový elektromobil budeme vyrábět právě v Kolíně nad Rýnem,“ řekl Martin Sander pro Autocar. Potvrdil tak, že ukončením výroby Fiesty vznikne prostor pro výrobu elektrického SUV Ford Explorer.

Ford již několikrát zveřejnil své plány, že od roku 2030 chce v Evropě prodávat výhradně elektromobily.

 

Zdroj: Autocar.uk, Ford CZ

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem