Nová Hyundai Santa Fe je skoro tady!

První model Santa Fe se na trhu objevil už v roce 2000, přičemž aktuálně je v prodeji jeho čtvrtá generace. Teď se jihokorejská automobilka připravuje na příchod páté generace.

Vydáno 18.07.2023
1
/
9

K úplnému oficiálnímu představení nového SUV Santa Fe dojde pravděpodobně během srpna, avšak některé základní informace máme k dispozici už dnes.

Novinka se pyšní hranatým tvarem karoserie, linie střechy se směrem dozadu skoro nesvažuje a zadní výklopné dveře působí, že svírají úhel téměř 90 stupňů. Automobilka prodloužila rozvor a nechybí robustní podběhy kol, na kterých jsou uložena 21palcová litá kola. Moderně vyhlíží přední i zadní LED světla, která mají tvar písmene H.

Na rozdíl od předchozí generace přijede nový model i v sedmimístné konfiguraci, přičemž druhou a třetí řadu sedadel bude možné sklopit do úplné roviny.

Podívejte se na naši nabídku vozů Hyundai Santa Fe

Interiér vozu vypadá mnohem luxusněji než dříve hlavně díky kůži Nappa a dřevěným povrchům. Výraznou změnou je zakřivený displej se dvěma obrazovkami. K dispozici je 12,3palcový digitální přístrojový štít, který je nyní propojen s centrální obrazovkou. Níže je umístěn velký ovládací panel, který je vybaven tlačítky pro ovládání klimatizace a nechybí dvě podložky pro bezdrátové nabíjení.

Současná Santa Fe stojí na platformě N3, která umožňuje hybridní a plug-in hybridní pohonné jednotky. Lze předpokládat, že stejnou architekturu najdeme i v nové generaci. Elektrická verze Santa Fe k dispozici nebude, protože roli velkého elektrického SUV bude v hierarchii automobilky zastávat Ioniq 7.

 

Zdroj: Hyundai, caranddrive.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem