Hyundai Ioniq 5 dostane v rámci modernizace sportovní verzi N Line

Hyundai Ioniq 5 se dočká modernizace v polovině svého životního cyklu, která zahrnuje řadu vylepšení, včetně sportovní varianty N Line.

Vydáno 04.03.2024
1
/
3

Automobilka Hyundai odhalila aktualizovaný Ioniq 5 s větším dojezdem, vylepšenou bezpečností, novým vzhledem a vyspělejšími technologiemi. Aktualizace v polovině životního cyklu přináší také sportovní variantu N Line, která zase dostane svůj vlastní design na míru.

Ioniq 5 je jedním z nejlepších rodinných elektromobilů, které si lze pořídit. Jeho konkurenti, Tesla Model 3 a Škoda Enyaq, nedávno prošli faceliftem, tak se jihokorejská automobilka rozhodla reagovat. Lze předpokládat, že v roce 2024 bude aktualizován i sesterský model Kia EV6.

Exteriér nového vozu se zase tak velké proměny nedočkal. Přední a zadní nárazníky byly přepracovány tak, aby zdůrazňovaly nízký a široký postoj SUV. Právě díky novým nárazníkům je vůz o 20 mm delší než dříve. Na výběr jsou nové designy kol z lehké slitiny. Uvnitř vozu prošel úpravou volant a středová konzola s bezdrátovou podložkou pro nabíjení chytrého telefonu a dvěma držáky nápojů. Sportovní verze N Line se pochlubí interiérem se zakázkovými prvky, kde nechybí černé obložení stropu, sportovní sedadla s logy N a červené kontrastní prošívání v celé kabině.

hyundai ioniq 2024

Vylepšení se dočkaly i bezpečnostní prvky. Součástí výbavy je mimo jiné asistent pro jízdu v jízdním pruhu a parkovací asistent. Bezpečnost byla zvýšena také díky novému systému osmi airbagů.

Jednou z nejdůležitějších změn u Ioniqu 5 je zvýšená kapacita baterie. Ta narostla ze 77,4 kWh na 84 kWh, přičemž Hyundai neuvedla, jak se změní dojezd, ale je jisté, že bude navýšen. Současný model ujede maximálně 516 kilometrů ve verzi s pohonem zadních kol a baterií o kapacitě 77,4 kWh. Zatím nepadlo ani slovo o tom, zda bude v rámci aktualizace zachován model s 58kWh baterií.

Na domácím trhu bude novinka v prodeji už během pár dní, avšak kdy se dostane k nám, zatím není jisté.

 

Zdroj: Hyundai, Autoexpress.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem