Honda odhalila novou závodní verzi Civic Type R

Honda Racing Corporation zveřejnila fotografie nového modelu Civic Type R - GT, který bude od roku 2024 závodit ve třídě GT500 série Super GT

Vydáno 27.07.2023
1
/
3

Super GT je prestižní japonský šampionát sportovních vozů, který vznikl už v roce 1993. V současné době má dvě třídy – GT300 a GT500.

Závodní model vychází ze silničního modelu Civic Type-R. Co se týče pohonu, tak pravidla Super GT omezují výrobce na přeplňovaný 2,0litrový čtyřválcový motor s přímým vstřikováním paliva, což potvrdila i samotná Honda. Detailnější informace ovšem zatím nebyly zveřejněny. Výkon se odhaduje někde v rozmezí 550 až 650 koní.

Od sezóny 2024 se budeme účastnit třídy SUPER GT GT 500, jedné z nejvyšších kategorií v Japonsku. Máme nekonečnou touhu po vítězství, o které budeme usilovat od prvního roku v šampionátu,“ řekl Yasuharu Watanabe, prezident Honda Racing Corporation.

Honda Civic Type R-GT byla nejprve představena jako koncept na Tokyo Motor Show loni v lednu. Jak můžete vidět na obrázku, finální verze se přitom od statického prototypu skoro neliší.

závodní Honda prototyp

V rámci příprav na závodní sezónu 2024 vůz prošel poslední dva dny oficiálním testováním na okruhu Okayama International Circuit v Japonsku.

 

Zdroj (včetně fotografií): Honda, caranddriver.com, carscoops.com 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem