Honda láká na dva nové elektrovozy

Honda zveřejnila shrnutí svého briefingu o elektrifikaci automobilů a s ním přišla i upoutávka na dva nové elektrické sportovní vozy, které mají rozšířit nabídku automobilky.

Vydáno 12.04.2022

Tajuplný obrázek zachycuje dva vozy, ale automobilka zatím drží všechny informace pod pokličkou. Prvním modelem (na obrázku vpravo) by mohl být nástupce současné Hondy NSX. Jak všichni víme, sportovní kupé s hybridním motorem uprostřed je na cestě do důchodu, ale od loňského roku se proslýchá, že se vrátí jako plně elektrický model, což naznačil i sám Jon Ikeda - viceprezident a ředitel společnosti Acura (značka, kterou používá japonský výrobce aut Honda v USA).

Větší záhadou je druhý vůz (na obrázku vlevo), které svými tvary vypadá jako grand tourer, ale nechme se překvapit. Honda uvedla, že tyto dva elektrické sportovní vozy budou k dispozici globálně, takže se jich snad dočkáme i u nás v Evropě.

Celkově Honda plánuje představit 30 elektrovozů do roku 2030 a objem výroby je zamýšlen na více než 2 miliony kusů ročně. Hlavními trhy má být Severní Amerika, Čína a Japonsko.

Zdroj: motor1.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem