Video: Ford odhalil novou generaci Transitu Custom Nugget Camper

Každoročně se v německém Düsseldorfu koná přední světový veletrh mobilního cestování Caravan Salon. Letos zde debutoval mimo jiné i Ford Transit Custom Nugget.

Vydáno 26.08.2023

Transit Custom Nugget nové generace je vybaven nejnovější technologií vozů Ford s vylepšenou konektivitou a novými pohonnými jednotkami – včetně možnosti PHEV. Co všechno novinka nabízí, můžete vidět v následujícím videu, které americký výrobce automobilů zvěřejnil na svém YouTube před pár dny.

Oblíbený obytný vůz vznikl ve spolupráci s předním výrobcem obytných vozů Westfalia. Pod kapotou Transit Custom 2024 v provedení Nugget lze poprvé najít plug-in hybridní pohonné ústrojí, které známe z Fordu Kuga. Tvoří jej atmosférický benzínový motor o objemu 2,5 litru a elektromotor, přičemž dohromady poskytují výkon 230 koní. Baterie má kapacitu 11,8 kWh a elektrický dojezd činí přibližně 32 kilometrů. Ovšem nebude chybět třeba ani dieselový motor EcoBlue o výkonu 170 koní.

V interiéru najdeme optimalizovanou kuchyni s uspořádáním ve tvaru L, včetně praktické zásuvkové chladničky. Nechybí integrovaná varná deska s dřezem – nyní s horkou vodou. Součástí jsou také integrované úložné prostory pro standardní venkovní stůl a židle nebo zatemňovací rolety, které nahradily závěsy.

Vůz je vybaven sklápěcí střechou se samoskládací látkou, která usnadňuje spouštění střechy. Za příplatek můžete zvolit vůz se solární střechou, která využívá sluneční energii k napájení prvků v interiéru.

 

 

Zdroj: media.ford.com/, motor1.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem