Do roku 2025 bude ukončena výroba Jaguar I-Pace

Britská automobilka se připravuje na přechod k plné elektrifikaci v roce 2025, a tak se se změnami v její nabídce modelů počítá. Navzdory komerčnímu úspěchu se ovšem rozloučíme i s modelem I-Pace.

Vydáno 16.08.2023

I-Pace je na trhu do roku 2018 a jde o elektrický kompaktní crossover/SUV. Původní plán byl, že I-Pace setrvá v nabídce vedle nových elektromobilů i nadále, teď ale vedení automobilky uvedlo, že se značka rozhodla jinak a model už nebude součástí nabídky. Stažen z prodeje bude v roce 2025, ale přesné datum ukončení výroby modelu společnost zatím nestanovila.

Podívejte se na naši nabídku modelu I-Pace

O tomhle rozhodnutí informoval i Adrian Mardell, který vykonává post výkonného ředitele společnosti JLR od července letošního roku. Jeho předchůdce Thierry Henri Bolloré přitom tvrdil, že I-Pace zůstane v prodeji po boku nových elektromobilů a bude „stále lepší a lepší“.

Jaguar I-Pace získal titul Světové auto roku 2019, cenu za design v anketě Světové auto roku 2019 a téhož roku vyhrál i titul Světové ekologicé auto roku. Jeho cena dnes začíná na 2 441 453 Kč.

 

Zdroj: Jaguar, autocar.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem