Další důsledek války: Audi pozastavuje výrobu plug-in hybridů

Už jen pár dní bude možné objednat si plug-in hybridní model značky Audi. Ve čtvrtek 10. března totiž německá automobilka přestává přijímat objednávky v Evropě. Jde o důsledek ruské invaze na Ukrajinu.

Vydáno 07.03.2022

Válka, která probíhá na Ukrajině, má stále větší dopady na okolní svět a nevyhýbá se ani automobilovému průmyslu.

Podle německého webu Automobilewoche bude automobilka přijímat objednávky na plug-in hybridní vozidla pouze do 10. března, poté dojde k pozastavení kvůli problémům s dodávkami. "Vzhledem k vysoké poptávce a některým omezením, která jsou způsobena aktuální situací, je objem výroby modelů Audi PHEV pro rok 2022 v současné době již vyčerpán," řekl německému tisku mluvčí automobilky.

Ukrajinská krize ovlivní také výrobu modelů A4 a A5, která bude od 7. do 11. března pozastavena a u modelů A6 a A7 tomu bude od 7. do 18. března. Důvodem je řada problémů v dodavatelském řetězci a uzavření firem na Ukrajině, které dodávaly kabelové svazky důležité pro provoz moderních vozidel.

Celý konflikt vedl také mnoho výrobců automobilů k zastavení dodávek svých vozidel do Ruska. Tohle rozhodnutí přišlo po řadě sankcí zavedených v reakci na vojenskou akci Ruska.

 Zdroj: Carscoops.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem